Să creștem alături de tine(ri)

Este numele noului proiect formativ adresat preoților și persoanelor consacrate din ARCB, care lucrează în parohii cu pastorația copiilor și a tinerilor. La acest proiect, organizat și propus de către Centrul Diecezan pentru pastorația Tineretului, s-au înscris 6 preoți și 3 persoane consacrate.

Cursul va fi moderat de experți în domenii ca psihologie, psihoterapie în orientarea cognitiv-comportamentală și management. Este alcătuit din 10 întâlniri și va aborda diverse tematici cum ar fi: motivația în alegerea carierei de lucrător pastoral, gândirea disfuncțională și distorsiunile cognitive, abilități, învățarea modelului ABC cognitiv și aplicarea lui în viața de zi cu zi, verificarea realității și disputarea credințelor iraționale, înlocuirea convingerilor dezadaptative cu unele funcționale etc.

Noul proiect este al doilea la număr, după ce în anul 2019, lucrătorii pastorali au participat la un proiect similar “Împreună cu tine(ri)” și are ca scop să îmbunătățească aptitudinile și cunoștințele despre cum se poate lucra mai facil cu categoriile de persoane mai sus amintite.

Fiecare întâlnire va dura aproximativ 90 de minute și se va desfășura în clădirea Arhiepiscopiei, în perioada martie-iunie 2020.

Coordonatorii proiectului au făcut deja posibilă o întâlnire preliminară, vineri, 28 martie, împreună cu diferiți tineri din parohiile bucureștene, pentru a identifica nevoile lor concrete, așteptările sau provocările cu care se confruntă etc.

Prima întâlnire cu participanții care s-au alăturat proiectului, va avea loc luni, 2 martie, începând cu ora 19.30.

CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *