Școala de voluntariat (III)

Și tu poți fi o inimă mai bună

Centrul diecezan pentru Pastorația Tineretului vine în întâmpinarea tinerilor din Arhidieceza de București cu partea a III-a din proiectul început anul trecut și numit: “Școala de voluntariat”.

Cursul se va desfășura în perioada 15-17 noiembrie 2019, iar locația va fi pusă la dispoziție de către călugării carmelitani din Ciofliceni.

Dacă anul trecut cursanții au avut parte de o inițiere în tainele voluntariatului prin activități de tip teoretic (conferințe despre voluntariat, workshop-uri, activități de grup etc.) sau practic (experiențe de voluntariat în locații cu caracter social), cu caracter spiritual (Sfânta Liturghie sau alte momente de rugăciune) și chiar recreativ (jocuri competitive de grup, serată cu muzică tradițională sau modernă), anul acesta experiența personală de voluntariat  și noi informații vor fi aprofundate, prin a conștientiza provocările cu care ei s-au confruntat, dar mai ales prin a învăța cum pot fi fructificate oportunitățile pe care voluntariatul le pune la dispoziție.

Cursul din acest an este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 30, care au participat la ediția de anul trecut sau care doresc să participe anul acesta pentru prima dată. O altă condiție pe care ambele categorii trebuie să o îndeplinească, este ca experiența personală va voluntar să însumeze minim 40 de ore. Această experiență trebuie demonstrată prin acte doveditoare în momentul înregistrării.

Taxa de participare este de 100 de lei și reprezintă jumătate din cheltuielile pentru cazare, restul costurilor fiind suportate de către organizatori.

Este important ca înainte de înscrierea la acest curs să se citească regulamentul oficial al evenimentului. Acesta poate fi consultat aici.

Dacă totul este clar, toți cei interesați să participe se pot înscrie accesând următorul formular.

Haideți ”să mergem împreună” în această experiență și vom găsi modalități noi și provocatoare pentru a deveni o inimă mai bună!

CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *