4-7 august 2022 – Zilele Diecezane ale Tineretului în Arhidieceza de București

După o așteptare de 8 ani, adolescenții, tinerii și lucrătorii pastorali de tineret, se pot bucura de Zilele Diecezane ale Tineretului!

Ultima ediția a avut loc în anul 2014, în Popești-Leordeni. În 2019 urma să se desfășoare următoarea ediție, însă evenimentul vizitei Papei Francisc la București (31 mai 2019), a determinat amânarea cu încă un an. Pandemia de Coronavirus care a urmat în anii 2020 și 2021, a fost un alt factor care a cauzat amânarea din nou a evenimentului diecezan. Întrucât evenimentul similar, dar cu amploare națională, care urma să se desfășoare la Cheile Grădiștei, județul Brașov, în perioada 1-4 septembrie a.c., nu se mai poate desfășura din cauza incertitudinilor pe care le prezintă situația socială actuală, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Aurel Percă, am considerat că putem susține un eveniment de talie mai mică, dar deosebit de important pentru Arhidieceza de București.

Scopul unei întâlnirii diecezane este de a-i aduna pe tineri împreună, în jurul lui Isus. În context sinodal, evenimentul va fi o ocazie oportună pentru a facilita o comuniune constructivă între episcopii diecezei, preoții, persoanele consacrate și tinerii care vor răspunde afirmativ invitației Centrului Diecezan. Va fi o sărbătoare a diecezei animată de toți cei prezenți, care va aduce un plus de energie în trăirea credinței personale, în societatea modernă.

Deja pregătirile sunt în toi, iar primele informații sunt:

  • Perioada 4-7 august 2022;
  • Locația: Ciofliceni, Mănăstirea călugărilor Carmelitani Desculți.
  • Tema întâlnirii: ”Bucuria mea ești Tu!”
  • Limite de vârstă: 14 – 35 ani.

În perioada următoare vom da startul înscrierilor, moment în care vom oferi și alte detalii, inclusiv căile de comunicare unde vor fi oferite informații despre evoluția pregătirilor.

Așadar, organizatorii Întâlnirii Diecezane a Tineretului Catolic vă dau întâlnire și vă așteaptă cu drag să deveniți parte din evenimentul principal al anului pastoral 2021-2022!

CDPT