Acum este momentul!

Da, acum este momentul!

Vă salut dragi tineri, dorind să vă invit să ne alăturăm comunității credincioșilor care vor participa la pelerinajul marian de la Ciofliceni, de pe 2 septembrie a.c.

Poate că la prima vedere nu pare atât de interesant, se merge pe jos prin pădure și apoi se va celebra Sfânta Liturghie. Poate că ai putea face ceva mai interesant, mai comod, în această sâmbătă. Dar, personal, cred că lucrurile ar putea fi văzute altfel și, de fapt, această zi să fie una reușită, în care să câștigi ceva. De ce oare? Cum am putea vedea acest pelerinaj cu “ochi” ceva mai pozitivi.

În primul rând, un pelerinaj este un act de credință, este o mărturie despre ceva/cineva în care crezi. Nu va fi un maraton, dar o acțiune în care cei prezenți se roagă, doresc să vorbească cu Dumnezeu, cu Maria și o fac împreună cu alții, deoarece ei cred în cuvintele lui Isus care spune: „unde doi sau trei sunt adunaţi în numele meu, sunt şi eu acolo, în mijlocul lor” (Mt 18,20). Într-o lume în care oamenii se feresc să-și arate principiile morale de viață, se observă cum adevărații tineri nu ma sunt dispuși să facă la fel. Dacă ești și tu un asemenea tânăr, acum este momentul!

Apoi, acest pelerinaj ne oferă posibilitatea de a ne prezenta în fața Mariei cu o dorință la care ținem foarte mult. Biserica consideră pelerinajele ca momente de har în care pot fi prezentate nevoi speciale. Cred că Dumnezeu, de asemenea. Nu ai vreo dorință mai aparte, la care ții foarte mult? Acum e momentul!

Acest pelerinaj ne va pune în mijlocul naturii, dar și într-un loc deosebit cum este mănăstirea călugărilor carmelitani de la Ciofliceni, unde vei găsi multă liniște. Nu simți nevoia să mai “evadezi” din București, să mai “mături” aerul din plămâni, să mai aduci puțină liniște peste gândurile proprii. Acum e momentul!

Pe lângă Sfânta Liturghie, momentul special de rugăciune, va exista și posibiliatea de spovadă, de a te împărtăși. Poate da, poate nu, acasă nu te trage să te apropii prea mult de aceste sacramente, e posibil să lipsească ceva. Poate acum acel ceva special este prezent. Poate că sufletul tău vrea să meargă în acest pelerinaj. Du-te cu el! Dacă ții la el, îi poți arăta asta. Acum e momentul!

Lista poate continua, dar ideea este aceeași! Nu spune NU! Asemenea momente nu sunt foarte dese. Nu uita că ești și suflet și că trebuie să faci ceva și pentru el. Acum e momentul!

Ne vedem la Ciofliceni! 🙂

pr. Marian Blaj, Responsabil diecezan cu pastorația tineretului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *