Astăzi au început lucrările Sinodului tinerilor

În perioada 3-28 octombrie 2018, Biserica universală vine în întâmpinarea tinerilor cu un eveniment dedicat lor, Sinodul Episcopilor, a XV-a adunare generală ordinară. Evenimentul este deosebit deoarece dorește să îi pună în centrul ei pe tineri. Încă de la începutul organizării sale, Papa Francisc și-a dorit să nu fie un sinod despre tineri, dar unul trăit împreună cu tinerii și pentru ei.

Tema Sinodului este: ”Tinerii, credința și discernământul vocațional”. Prin acest eveniment Biserica „a decis să se întrebe cum să însoțească tinerii să recunoască și să accepte chemarea la plinătatea vieții și a iubirii, și să ceară tinerilor să o ajute în identificarea celor mai eficiente modalități de a anunța Vestea cea Bună în zilele noastre.” (din documentul pregătitor al Sinodului)

La pregătirea Sinodului au contribuit Documentul pregătitor (Vatican, 2017) și Reuniunea pre-sinodală, (Roma,19-24 martie). Rezultat dezbaterilor de la această întâlnire va fi punctul de pornire al Sinodului. Rezultatele Sinodului vor constitui direcțiile călăuzitoare pentru munca pastorală în slujba tinerilor.

Mai multe noutăți despre desfășurarea lucrărilor părinților sinodali și a tinerilor prezenți la acest eveniment veți găsi și la această adresă: https://www.vaticannews.va/ro.html

Pentru astăzi puteți găsi deja câteva gânduri de la liturghia de deschidere:

https://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2018-10/sinod-tineri-2018-sfanta-liturghie.html

De asemenea, suntem îndemnați să ne unim în rugăciune cu întreaga Biserică pentru a cere binecuvântarea lui Dumnezeu și a Maicii Domnului, pentru ca rezultatele acestei lucrări divine și umane să fie cele de care Biserica are nevoie.

Din partea Conferintei Episcopale din România participă la sinod PS Cornel Damian.

CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *