Beatificarea unei tinere care a luptat pentru credință

„Veronica Antal (1935-1958), tânără româncă şi terţiară franciscană, al cărei martiriu pentru credinţă a fost recunoscut de papa Francisc la 26 ianuarie 2018, va fi beatificată sâmbătă, 22 septembrie 2018, la Nisiporeşti (com. Boteşti, jud. Neamţ), localitatea sa natală, în cadrul unei sfinte Liturghii pontificale oficiate în biserica romano-catolică “Adormirea Maicii Domnului”.
(http://www.ercis.ro/actualitate/viata veronicăi antal)

Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului este alături de tinerii și toți cei prezenți la Nisiporești, pentru a lua parte la sărbătoarea beatificării unei tinere care a luptat pentru credința ei, manifestată și prin puritatea curăției trupești și sufletești.
Ne unim în rugăciune, nădăjduind că exemplul și mijlocirea ei va încuraja la aceeași manifestare a credinței în fața provocărilor pe care tinerii le trăiesc astăzi.
Recomandăm, de asemenea, a se urmări defășurarea evenimentului în direct în întregime pe TVR Iaşi, TVR3, TVR Internaţional şi prin internet, la adresa https://goo.gl/ZLEFjP, în cadrul unei ediţii speciale “Lumina creştinului”. Înainte de sfânta Liturghie cu jumătate de oră (ora 10.30) va fi transmis documentarul “Fericita Veronica” (Iaşi).

Mai multe detalii despre viitoarea fericită pot fi găsite în secțiunea specială de pe site-ul Episcopiei de Iași, accesând următoarea adresă: http://www.ercis.ro/actualitate/veronica_antal.asp

Fericită Veronica Antal, roagă-te pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *