Bilanț – An Pastoral 2016-2017

A fost odată / o dată: 8 octombie 2016. Dacă nu ar fi fost, nu s-ar mai fi povestit. Deschiderea Anului Pastoral 2016-2017, Popești Leordeni. Așa a început un nou capitol din viața tinerilor catolici din Arhidiecaza de București. Iar noi, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, ne-am străduit să îl facem cât mai frumos, cât mai atractiv, cât mai rodnic. Am gândit o serie de evenimente pentru a ne cunoaște mai bine între noi și pentru a crește în credință.

Împreună ne-am întâlnit în “casa” a șase grupuri de tineri, din diferite parohii din București, am purtat cu mândrie vesta de voluntar la patru procesiuni, am fost instruiți la un curs de formare penru responsabili parohiali și ne-am desăvârșit abilitățile în Campusul de formare pentru animatori de la Micfalău; ne-am întărit viața spirituală de-a lungul a cinci zile de reculegere, câte una în fiecare decanat al Arhidiecezei; ne-am întâlnit cu Isus la Noaptea de Veghe, l-am invocat pe Duhul Sfânt la Veghea de Rusalii și ne-am rugat pentru tineri împreuna cu secretarii conferințelor episcopale din Europa; ne-am ascuțit simțul civic într-o conferință despre voluntariat, ne-am destins la prima ediție Cinema CDPT, ne-am prezentat talentele la Festivalul Tinereții, am încântat urechile iubitorilor de cântece de Crăciun la Concertul de Colinde, ne-am distrat pe cinste la Sâmbătă Bucuriei; ne-am amintit de momentele frumoase petrecute la Ziua Mondială a Tineretului din Polonia într-o întâlnire rememorativă; pentru a rămâne conectați și a ajunge la tinerii din toate colțurile Arhidiecezei.

A fost o poveste plină de zâmbete, de energie, de momente frumose, de emoții spirituale, de ….. vă lăsăm pe voi să completați. (ne puteți trimite feedbackul vostru pe orice canal de comunicare al CDPT)

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi și vă dorim să rămâneți tineri până la adănci bătrâneți !
P.S. Ne revedem în octombrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *