CDPT din nou între tinerii din parohii și decanate

Începutul de An Pastoral 2017-2018 și finalul de an calendaristic 2017 a prilejuit prezența CDPT în mijlocul tinerilor din parohii și decanate. Am dorit astfel, să transmitem că dorim să-i întâlnim pe tineri și să fim alături de ei.

Duminică, 15 octombrie, am fost în mijlocul adolescenților și tinerilor din parohia Sfântul Anton de Padova (Colentina, București); prima duminică din noiembrie (5.11) a fost dedicată tinerilor din Drumul Taberei, de la parohia “Adormirea Maicii Domnului”; pe data de 26 noiembrie am ajuns în Parohia din Chitila “Fericitul Ieremia, Valahul”. Cu parohia „Sfântul Francisc de Assisi”, de pe data de 10 decembrie vom încheia seria de vizite parohiale și decanale de anul acesta.

Ca și anul trecut, în cadrul fiecarei vizite pastorale, încercăm să ne rugăm împreună cu comunitatea parohială, pentru tinerii și adolescenții pe care îi vizităm; o facem în cadrul Sfintei Liturghii. După timpul de rugaciune mai rămânem împreună cu cei pentru care ne-am rugat și au fost prezenți, cu tinerii și adolescenții comunității. Este un timp de comuniune în care ne prezentăm reciproc, modul de lucru al fiecărui grup (parohial/CDPT) și căile prin care putem comunica mai departe, dar și alte subiecte utile, cum ar fi sugestiile din partea gazdelor pentru CDPT.

 

Poze de la aceste vizite parohiale veți găsi aici:

https://www.facebook.com/pg/cdptbucuresti/photos/?tab=albums

 

Primul decanat vizitat anul acesta a fost Constanța, în data de 2 decembrie 2017. Tineri, persoane consacrate și preoți din parohiile decanatului sau București (o parte din grupul Echipei diecezane), s-au întâlnit la parohia „Sfântul Pius din Pietrelcina” pentru a petrece un timp împreună, pentru momente de comuniune și împărtășire, dar și pentru rugăciune în jurul lui Isus din Preasfântul Sacrament. Tema aleasă a fost „Coloana vertebrală a tânărului”, iar programul a prevăzut o reflexie tematică (ținută de pr. Romeo Horvat, co-responsabil pentru activitățile cu tineretul din Vicariatul de Dobrogea), o mărturie de viață (suținută de Andra Catrea din București), un timp de adorație și nu în ultimul rând, prânzul. Tinerii au avut ocazia de a auzi lucruri noi și de a-și confrunta ideile, pornind de la întrebările lansate de moderatorii momentelor din program.

Vizitele pastorale ale CDPT vor fi reluate anul următor din ianuarie și vor continua cu umătoarele locații: Parohia “Sfânta Tereza” (București, 28 ianuarie), Parohia “Preasfânta Inimă a lui Isus” (București, 4 februarie), Decanatul de Ploiești (17 martie), Parohia “Sf. Fec. Maria, Regina Sf. Rozariu” (Popești-Leordeni, 24 aprilie), Parohia “Sfânta Cruce” (6 mai), Decanatul de Brăila (12 mai), Decanatul de Craiova (26 mai). Detalii despre aceste vizite veți găsi urmărind site-ul și pagina de facebook ale CDPT.

Mai multe poze de la acest eveniment puteți găsi pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/pg/cdptbucuresti/photos/?tab=album&album_id=1589516251101517

Le mulțumim susținătorilor CDPT din parohii și decanate și să sperăm că ne vom revedea cât mai curând!

 

 

CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *