CDPT INVITĂ TINERII SĂ PARTICIPE LA PELERINAJUL DE LA CIOFLICENI

Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului invită adolescenții și tinerii din București și localitățile limitrofe să participe la evenimentul intitulat Pelerinaj la Sanctuarul ”Regina Carmelului”. Evenimentul este organizat de Mănăstirea ”Regina Carmelului” în colaborare cu Asociația Familiilor catolice ”Vladimir Ghika” și va avea loc sâmbătă, 9 septembrie 2023.

În fiecare an, în luna septembrie, credincioșii din Arhidieceza de București sunt invitați să participe la o acțiune spirituală de credință, și anume, să parcurgă, mergând pe jos, drumul până la Sanctuarul marian de la Mănăstirea Regina Carmelului. În timpul deplasării, pelerinii sunt invitați să se roage (Calea Crucii, Sfântul Rozariu), să cânte sau să se spovedească. Pelerinajul se încheie cu Sfânta Liturghie, la finalul căreia se oferă binecuvântarea și indulgența plenară (iertarea totală a vinei pentru păcatele deja iertate). De asemenea, organizatorii îi invită pe pelerini să aibă la ei: apă, prânz la pachet, încălțăminte adecvată, pălărie, rucsac și umbrelă sau pelerină de ploaie. Pelerinajul se va ține indiferent de condițiile meteo.

Pentru acest an, tema propusă pelerinilor va fi: ”Maica Speranței”.

Programul prevăzut pentru evenimentul din acest an este următorul:

9:30 – Adunarea în parcarea Edenland;

10:00 – Plecare spre Sanctuar;

12:15 – Sfânta Liturghie celebrată de IPS Aurel Percă (cu acordarea indulgenței plenare);

13:30 – Prânzul la pachet și întoarcerea;

În privința transportului până la Parcul de agremennt Edenland și a întoarcerii de la mănăstire, unele parohii se organizează pe cont propriu. Pentru cine nu are posibilitatea să meargă cu parohia proprie, fie se poate înscrie pe liste la o altă parohie, fie poate folosi transportul în comun. Cu transportul în comun vă propunem următoarea variantă: de la Piața Presei Libere (București) se poate lua orice microbuz care ajunge la ieșire din Otopeni (Măgura) sau RATB 449. Apoi, de la ieșire din Otopeni (Măgura) se poate lua transportul local al comunei Balotești (detalii aici).

Rolul unui pelerinaj este de a sprijini trăirea credinței personale, dar și comunitare. Cine își oferă experiența unui pelerinaj se poate bucura de avantajele pe care acesta le oferă: o întâlnire mai puternică cu Dumnezeu sau Maica Domnului, indulgența plenară, comuniunea cu grupul de pelerini sau Episcopul locului, posibilitatea de a te ruga în comun pentru o intenție personală, recreerea trupului, întâlnirea cu persoane noi etc.

CDPT