CDPT – Weekend intens

Finalul săptămânii care a trecut a fost destul de animat pentru membrii Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului – București. Aceasta datorită desfășurării primelor două evenimente din programul pastoral: Deschiderea Anului Pastoral și Procesiunea cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

Primul eveniment a avut loc sâmbătă, 8 octombrie 2022, și s-a desfășurat la parohia ”Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din București. Preoți, persoane consacrate, adolescenți, tineri dar și adulți (prieteni ai Centrului Diecezan) au petrecut împreună câteva ore frumoase, dorind să înceapă ”cu dreptul” noul an pastoral dedicat tinerilor. În program s-au aflat momente ca Sfânta Liturghie, agapă frățească, #jocuri în comunitate și tombole. Dacă Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Marian Blaj, responsabilul diecezan pentru tineri, predica a fost prezentată de pr. Paul Onode, vicar și coordonatorul grupului parohial de tineri din locația menționată. La predică, părintele predicator a vorbit despre frumusețea și importanța faptului de a fi privit, nu doar de propria persoană sau de ceilalți dar, mai ales, de către Dumnezeu, asemenea Mariei. La finalul Sfintei Liturghii a fost prezentat oficial întreg programul pastoral. Evenimentul a fost încununat cu momentul celor 4 tombole. Tuturor celor prezenți li s-a oferit posibilitatea să se înscrie la una din cele trei tombole pregătite, fiecare reprezentând câte un eveniment unde pot participa ca organizatori alături de Echipa Diecezană. A patra tombolă a fost creată cu scopul de a facilita un schimb de experiență între cele 10 grupuri parohiale de tineri din București și împrejurimi. În cele ce urmează vom prezenta câștigătorii primelor trei tombole, evenimentul aferent și care sunt grupurile (de câte două) care vor trebui să colaboreze într-o activitate comună:

  • Concertul Christus natus est! (17 decembrie 2022) – Andreea Neamțu (Parohia ”Sfânta Tereza a Pruncului Isus”);
  • Festivalul Tinereții (18 februarie 2022) – Thomas Lorinczi (Parohia ”Catedrala Sfântul Iosif”);
  • Ziua de Reculegere în Postul Mare pentru tinerii din București și împrejurimi (4 martie 2022) – Maria Catinca Țurcan Pârvan (Parohia ”Catedrala Sfântul Iosif”).
  • ”Ss. Petru și Paul” – Parohia ”Sfânta Tereza a Pruncului Isus”;
  • Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” (Popești -Leordeni) – Parohia ”Catedrala Sfântul Iosif”;
  • Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” – Parohia ”Sf. Maria a Harurilor” (Bărăția);
  • Parohia „Sfânta Elena” – Parohia „Sfânta Cruce”;
  • Parohia ”Sfântul Anton” – Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regină” (Cioplea).

Duminică, 9 octombrie, 31 de tineri s-au implicat ca voluntari pentru a asigura buna desfășurare a procesiunii amintite mai sus. Fie că au însoțit grupul de pelerini, fie că au purtat relicva sau icoana cu imaginea sfântului papă sau că au îndeplinit alte sarcini, toți cei care s-au implicat au dorit să fie parte din întregul grup de pelerini care i-au adus un meritat omagiu celui intitulat ”Papa Tinerilor”. Vremea a fost foarte frumoasă fapt care a facilitat o participare lipsită de greutățile pe care o vreme potrivnică le-ar fi implicat.

Le mulțumim tuturor celor care au dorit să susțină și să fie parte din primele două evenimente ale programului pastoral. Sperăm ca experiența trăită să fie de folos și îi așteptăm cu drag și la următoarele evenimente!

Următorul eveniment va fi Cursul de Formare din luna noiembrie (zilele 3 – 6). Despre acest eveniment nou vom reveni cu detalii în perioada următoare.

Mai multe imagini de la cele două evenimente puteți observa pe pagina de Facebook a Centrului Diecezan.

CDPT