”Chemați la bucurie!” – Ecouri

Sâmbătă, 13 aprilie 2024, a avut loc evenimentul „Chemați la bucurie”, în parohia ”Sfinții Apostoli Petru și Paul” (din Băneasa), unde tinerii au avut parte de o zi cu multe zâmbete.

Programul a început la ora 10:00 cu întâmpinarea participanților, iar mai apoi a urmat Sfânta Liturghie, prezidată de pr. Marian Blaj, responsabilul diecezan pentru pastorația tineretului, alături de care au fost și câțiva preoți și persoane consacrate, ce au însoțit grupurile de adolescenți și tineri.

Predica a fost ținută de pr. Iosif Fechet (vicar în parohia ”Sfânta Cruce”), care a vorbit despre Cristos, ca sursa bucuriei creștinilor, dar mai ales pentru tineri și, totodată, El este întotdeauna prezent lângă ei. Tinerii au fost îndemnați să își trăiască viața cu Isus în centrul ei, căci astfel vor găsi adevărata bucurie.

După Sfânta Liturghie participanții au avut parte de o pauză în care și-au încărcat ”bateriile” pentru ce urma să se întâmple: jocul Treasure Hunt, una dintre cele mai apreciate activități printre tineri. Jocul nu a fost unul obișnuit, ci s-a desfășurat în mai multe locații din împrejurimile parohiei, iar probele interactive și diversificate au reușit să pună multe zâmbete pe chipul fiecărui participant, dar și pe chipurile trecătorilor care îi observau, în timp ce se bucurau de vremea frumoasă la o plimbare prin cartier sau de natura foarte primitoare din parcul Herăstrău.

La final, fiind un concurs, a existat și o echipa învingătoare, însă câștigători au fost cu toții pentru că au trăit o zi plină de bucurie, cu amintiri plăcute și relații noi de prietenie, dar și altele care se consolidează cu fiecare activitate în care tinerii se reîntâlnesc.

Ziua s-a încheiat cu masa de prânz, bine primită după tot efortul depus la joc. Agapa tinerească a fost oferită de parohia gazdă, ea facilitând un timp de comuniune și socializare.

Mai jos regăsiți și câteva impresii pe care participanții le-au lăsat după o zi petrecută atât de frumos, împreună!

Ana-Maria Dominic (Popești-Leordeni / CDPT)

„Mi-a plăcut foarte mult activitatea de astăzi și abia aștept campusul de la Sighișoara!” (Andreea, Parohia Adormirea Maicii Domnului)

„Mulțumesc pentru această zi frumoasă și plină de veselie. Am găsit aici nu doar BUCURIE, ci și generozitate, răbdare și prietenie.” (Joy, Catedrala ”Sf. Iosif”)

„Mi-a plăcut ziua de astăzi datorită persoanelor din jur.” (anonim)

„Foarte bune preparatele! O atmosferă minunată” (Maria, A.M.D.)

„Ca de fiecare dată, un eveniment bine organizat, care ne-a adus zâmbete și multă bucurie. A fost super că am apucat să alerg din nou; sper să mai organizați asemenea evenimente!” (Delia, Catedrala ”Sf. Iosif”)

„Mulțumesc pentru că mi-ați umplut inima de bucurie!” (Claudiu, Catedrala ”Sf. Iosif”)

„Pentru mine, ziua de azi a fost neașteptat de plăcută. Am râs, am cunoscut persoane noi, am alergat și toate astea m-au bucurat nespus de mult.” (Amalia, parohia ”Sfinții Petru și Paul”)

„Bunătățile culinare oferite au fost excelente! Atmosfera a fost nemaipomenită, iar jocurile au fost creative și distractive.” (Alex, A.M.D.)

„Sunt recunoscătoare Domnului pentru darul bucuriei pe care l-am trăit astăzi în mijlocul tinerilor. Această bucurie doresc să o împărtășesc tuturor celor pe care îi întâlnesc, în misiunea mea, mai ales tinerilor.” (Sr. Geni Pal)

„Cred că Don Bosco s-a bucurat de activitățile tinerilor desfășurate în ziua de azi, 13.04.2024, la biserica Ss. Petru și Paul din Băneasa” (pr. Pavel Butnariu, paroh)

Următorul eveniment – ”Campus CDPT” – se va desfășura la Sighișoara, în perioada 29 aprilie – 3 mai 2024.