”Christus natus est!” – Festival caritabil de colinde 

Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului facilitează și în acest an un context potrivit de pregătire pentru sărbătoarea centrală a lunii decembrie: Crăciunul – Nașterea Pruncușorului Isus. Astfel, sâmbătă, 17 decembrie, începând cu ora 14, în Catedrala ”Sfântul Iosif” se va desfășura tradiționalul concert ”Christus natus est!”, ediția cu numărul 25.

Cele 12 grupuri corale de tineri, dar nu numai, care și-au anunțat prezența provin din București și împrejurimi, mai exact din următoarele parohii: ”Adormirea Maicii Domnului”, ”Catedrala Sfântul Iosif”, „Cristos, Rege” (Ploiești), ”Maica Îndurerată”, ”Preasfântul Mântuitor”, „Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” (Popești-Leordeni), „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, ”Sfânta Maria a Harurilor”, „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, ”Sfântul Anton”, ”Sfântul Francisc de Assisi” și ”Sfinții Apostoli Petru și Paul”.

Evenimentul va fi transmis live prin intermediul televiziuni Angelus Tv România.

Una dintre noutățile pregătite de organizatori va fi caracterul Festivalului. Membrii Centrului Diecezan doresc să faciliteze oportunitatea de a trăi caritatea față de cei cu o situație socială mai dificilă, care s-ar bucura de un astfel de ajutor înainte de sărbători. Astfel, cei care doresc să sprijine această cauză, pot aduce alimente neperisabile sau de sezon (ambalate și nu gătite în casă) care vor fi preluate de tineri voluntari la intrarea în Catedrală. În acest fel se dorește a se sprijini, nu doar pregătirea sufletească a celor care se vor bucura de concertul din Catedrală sau de acasă, dar și nevoile trupești ale celor pentru care aceste timpuri nu sunt atât de ușoare.

Evenimentul se va încheia cu un moment de comuniune în exteriorul Catedralei, unde se pot împărtăși sentimentele frumoase născute la Festival și se pot felicita artiștii colindători.

CDPT