Concert tradițional și caritabil – ”Christus natus est!”

„La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Cuvântul era Dumnezeu. Și cuvântul s-a făcut trup și a locuit între noi, iar noi am văzut gloria lui, glorie ca a unicului născut din Tatăl, plin de har și de adevăr.”(In 1,1.14) Cu aceste cuvinte, cei doi tineri prezentatori – Theodora și Remus – au dat startul tradiționalului concert ”Christus natus est!”, ediția cu numărul 25. Evenimentul este organizat anual de către Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului și este animat de către grupurile corale de tineri (dar nu numai) din București și împrejurimi (Popești-Leordeni și Ploiești).  

Pentru ediția din acest an s-au înscris 12 grupuri parohiale, al treisprezecelea grup fiind reprezentat chiar de organizatori, care au ales să-i surprindă pe oaspeți cu un colind cu care au inaugurat seria reprezentațiilor corale.

Festivalul a fost primit cu o profundă stare de bine, atât de către oaspeții din Catedrala ”Sfântul Iosif”, cât și de mulți alți iubitori de colinde prin intermediul televiziunii Angelus TV. Alături de preoții prezenți s-au aflat și episcopii Arhidiecezei, IPS Aurel Percă, IPS emerit Ioan Robu, PS Cornel Damian. De asemenea, și Excelența Sa Nunțiul Apostolic în România Miguel Mauri Buendia, a completat grupul oficialităților menționate. După ultima reprezentație corală, IPS Aurel a transmis un gând de recunoștință pentru organizatori, iar pentru toți cei prezenți un gând de încurajare.

Ediția din acest an a avut și o latură caritabilă: oaspeții au fost invitați să fie generoși cu copiii din familii nevoiașe. O altă noutate a fost reprezentată de prezența luminii păcii de la Betleem. Cercetașii din București au primit-o de la Viena cu câteva zile în urmă, iar sâmbătă au fost din nou prezenți pentru a o dărui și celor din Catedrală.

Ultima surpriză a constat în felicitarea Papei Francisc care, sâmbătă, a împlinit vârsta de 86 de ani. Toți cei prezenți s-au unit într-un singur cor și i-au cântat tradiționalul „La mulți ani!”. Un gest frumos și un semn de comuniune sinodală concretă.

Următoarea activitate a Centrului Diecezan va avea loc în luna februarie a anului 2023, când se va realiza întâlnirea cu tinerii din Decanatul de Brăila. Până atunci se vor realiza înscrieri pentru evenimentul mondial de anul viitor – Ziua Mondială a Tineretului de la Lisabona. Imediat după Crăciun se vor aduce informațiile necesare și se va da startul înscrierilor.

Cu prilejul sărbătorilor care se apropie, Centrul Diecezan dorește să ureze tuturor un Crăciun binecuvântat în prezența Pruncușorului Isus și un an nou 2023 plin de haruri!

CDPT

Mai multe imagini de la eveniment puteți găsi aici .