Continuă înscrierile pentru Întâlnirea Diecezană a Tinerilor

Întrucât există reacții din parohiile Arhidiecezei, precum că sunt în continuare adolescenți și tineri care doresc să participe la evenimentul diecezan din luna august (zilele 4-7 august), care se va desfășura la Ciofliceni (Mănăstirea Călugărilor Carmelitani), Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului a decis să prelungească perioada de înscrieri până la data de 1 iunie 2022.

Părintele Marian Blaj, coordonatorul Centrului Diecezan, vine în întâmpinarea celor care sunt încă indeciși cu câteva motivații. Sperăm să fie suficient de convingătoare! Textul este preluat din revista lunară a Arhidiecezei de București ”Actualitatea creștină”, numărul din luna mai (2022), de la rubrica ”Suflet tânăr”.

„Dragi tineri, vă salut cu drag!

Luna aceasta, ne îndreptăm atenția spre evenimentul anului pastoral: Întâlnirea Diecezană a Tineretului, de la Ciofliceni. Sper că au ajuns spre voi suficiente informații și că ați reușit să vă înscrieți. Dacă încă nu ați făcut-o, înscrierile continuă!

Fie că v-ați înscris, fie că încă mai discerneți, iată câteva motive pentru care va merita să fiți acolo:  

  • În primul rând, va fi o sărbătoare a tinerilor diecezei. Ne vom întâlni adolescenți și tineri din toate cele 6 decanate ale Arhidiecezei. Evenimentul este pregătit de tineri pentru tineri, vom veni cu idei noi și actualizate, așadar, multe surprize. Vor fi în mijlocul nostru episcopii diecezei, preoți, persoane consacrate. Vom avea ocazia ca, în spirit sinodal, să construim o comuniune interactivă!
  • Va fi o sărbătoare a bucuriei! Vom vorbi despre BUCURIE. Vom găsi împreună motivele pentru a-i spune lui Isus că este bucuria noastră! Ne vom bucura unii de alții și vom observa cum putem fi o bucurie pentru cei de lângă noi. Pandemia ne-a cam luat această bucurie. La IDTC o vom regăsi cu siguranță!
  • Va fi o sărbătoare plină de acțiune! Deja pregătirile sunt în toi: pregătim ateliere de lucru, activități formative, seri recreative, momente spirituale. Din nefericire, timpul va trece foarte repede, dar așa este când te simți bine. Uiți de timp. Dar vom rămâne cu amintiri frumoase și vom pleca mai edificați. Și cu batistuțele ude, unii nu vor dori să mai plece!
  • Va fi o sărbătoare a Sanctuarului marian de Ciofliceni! Maria, Regina Carmelului, ne așteaptă și ne va împărtăși ospitalitatea ei prin gazdele noastre, călugării carmelitani, care mereu primesc cu drag pe toți oaspeții care le calcă pragul.

Haideți la IDTC! Dacă ați participat în 2014, știți despre ce vorbesc. Dacă nu, va fi un eveniment pe care nu-l veți uita niciodată. Sper, încă o amintire din această viață, pentru care a meritat orice efort.”

CDPT