Curajul, un cadou pentru Isus – urare de Crăciun

Suntem în timpul frumos al Crăciunului. Pentru mulți dintre noi poate că este cea mai îndrăgită perioadă din an. Nu credeți că ar trebui să-i fim recunoscători celui care se află la originea acestei sărbători? Bine v-am regăsit, pe voi dragi tineri și colegi – coordonatori ai grupurilor de tineret din Arhidieceza de București !

Tot ceea ce ne înconjoară ne impresionează: străzile împodobite cu instalații, rafturile pline cu decorațiuni de Crăciun, colindele care se aud în difuzoare, interesul pentru cadouri etc.; elemente care creează în sufletul nostru o stare de bine și nostalgie. Dacă ne bucurăm de ele în ”doze mici”, cred că nu vor deveni un impediment pentru ceea ce ar trebui ca sufletul nostru să trăiască în această perioadă. Altfel, în ”doze mari” s-ar putea să ne încurce.

Observăm cu siguranță direcția spre care societatea și spiritul consumist ne îndreaptă, când promovează Crăciunul ca pe o sărbătoare a dăruitului de cadouri, ca pe un timp al cumpărăturilor sau al călătoritului spre cele mai epice locuri, unde să-ți construiești o experiență de neuitat, dar nicidecum în casa și în compania celui căruia îi datorăm tot ce primim de la acest timp de suflet – în casa lui Isus.

Prin urmare, îți trebuie curajul de a alege să nu te lași păcălit de Grinch-ul timpurilor moderne. E nevoie de curaj să îți păstrezi privirea ațintită spre Pruncușorul Isus din ieslele pe care le întâlnești. E nevoie de curaj ca în programul zilei de Crăciun să așezi și Sfânta Liturghie, la care să participi pentru că dorești să-l întâlnești pe Isus. E nevoie de curaj ca în acest timp să îți păstrezi privirea asupra lui Isus din Sfânta Euharistie sau inima ta și să-i mulțumești pentru că s-a coborât în lumea ta pentru a o învăța cum să învingă răul. E nevoie de a alege cu curaj, pentru că asemenea lucruri nu se mai trăiesc cu atâta simplitate.

Primim și dăruim cadouri de Crăciun! Acest curaj poate fi darul nostru de Crăciun, pentru Pruncușorul Isus. Să vă simțiți binecuvântați în acest timp de Crăciun și animați de curajul de al alege pe El. După această alegere, tot ce veți trăi va avea un altfel de farmec.

Împreună, tot colectivul tineresc care alcătuim echipa de lucru a Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului, vă dorim sărbători frumoase de iarnă, un Crăciun binecuvântat și un an nou 2024 plin de har!

pr. Marian Blaj, Oficiul pentru Pastorația Tineretului