Curs de formare pentru tineri la Ciofliceni

În acest weekend, 10-12 noiembrie 2017, se desfășoară la Ciofliceni cursul de formare pentru tineri. Aproximativ 100 de participanți, tineri, persoane consacrate și preoți, se implică pentru a pune împreună trăirile lor și pentru a înțelege mai bine ce trebuie făcut pentru a alege informat cum să răspunzi chemării lui Dumnezeu la viața de familie sau consacrată.
Tematica aleasă este chiar cea a anului pastoral în curs: „Nu te teme, Marie” (Lc 1,30) și este propusă chiar de Papa Francisc ca pregătire pentru Întâlnirea Mondială a Tineretului din Panama. Aceasta deoarece se dorește o încurajare a celor prezenți de a încerca plini de curaj să privească în viața proprie și la semnele divine care îi animă pentru a lua o decizie cu privire la chemarea proprie. De asemenea, întrucât cursul vizeză sfera discernământului vocațional, el se prezintă și ca o cale de a-i pregăti pe tineri pentru Sinodul dedicat lor din luna octombrie a anului viitor.
Programul este foarte divers, el cuprinde momente de lucru în grupurile mici, momente de împărtășire la grupul mare, momente de pauză care să favorizeze schimbul de idei între participanți, precum și momente de încărcătură spirituală (Sfânta Liturghie, adorație, spovadă), fără a fi neglijate activitățile de destindere pregătite la programul de seară etc.
Se dorește ca această experiență să-i ajute pe cei prezenți și se speră ca Duhul Sfânt să lucreze în fiecare participant prin fiecare cuvânt, activitate sau trăire personală sau în grup.
8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *