Cursuri de formare pentru adolescenții și tinerii Arhidiecezei

Pornind de la tematica diecezană propusă de IPS Aurel Percă pentru acest an pastoral, „Iertarea, alinarea, slujirea și comuniunea de viață”, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului propune adolescenților și tinerilor din parohiile arhidiecezei două cursuri de formare pentru aprofundarea semnificației sacramentelor vindecării (spovada și ungerea bolnavilor) și ale slujirii comuniunii (căsătoria și preoția). Primul curs se va desfășura la începutul lunii viitoare (3-6 noiembrie 2022), iar al doilea curs va avea loc în luna mai (zile 11-14) a anului următor.

Gazda primei ediții va fi Oratoriul Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni. Centrul Diecezan a mai desfășurat în această locație primitoare și alte cursuri de formare (ex. Școala de voluntariat, 15-17.11.2019) și, mai ales, două Întâlniri Diecezane ale Tinerilor (2004 și 2014).

Adolescenții și tinerii care vor alege să participe la prima ediție vor avea ocazia să cunoască, într-un mod cât mai inedit, importanța sacramentelor Penitenței (Spovezii) și Ungerii Bolnavilor, precum și efectele binefăcătoare în viața creștinului care le primește. De asemenea, vor avea parte, pe lângă momentele formative, și de multe alte momente de comuniune, dezvoltare spirituală și umană, dar și momente de destindere.

Iată ce afirmă pr. Marian Blaj, responsabilul diecezan:

„Dragi adolescenți și tineri, cei dintre voi care ați participat deja la aceste momente de formare, pe care membrii Centrului Diecezan vi le pregătesc de fiecare dată cu mult drag și originalitate, știți cât de frumoase sunt și câtă bogăție interioară vă oferă. Și de această dată ne vom strădui să construim un curs foarte diferit de o formă clasică, în care să îmbinăm utilul cu plăcutul. Haideți alături de noi și vă asigur de o experiență nouă deosebită!”

Întrucât mai sunt locuri disponibile înscrierile s-au prelungit până luni seară, 24 octombrie 2022.

Alte detalii informative:

    – Limita de vârstă: 14 – 35 ani

    – ?️ Taxa de participare:

— o persoană – 300 de lei;

— doi frați – 500 de lei (250 de lei/persoană);

— trei frați – 600 de lei (200 de lei/persoană);

– ?️Taxa de participare fără cazare – 105 de lei/persoană (include doar masa).

În afișul evenimentului, cu ajutorul codului QR, se poate găsi și formularul de înscriere.

CDPT