Detalii despre primele două activități CDPT din programul pastoral

Acest final de săptămână va fi destul de intens pentru membrii Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului – București, dar și pentru coordonatorii de grupuri și tinerii din aceeași localitate. Aceasta datorită primelor două evenimente din programul pastoral: Deschiderea Anului Pastoral (pentru tineri)și Procesiunea cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

Primul eveniment se va desfășura la parohia ”Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din București. Iată și programul:

15:00 – 15:30 primirea participanților;

15:30 – 16:30 Sfânta Liturghie;

16:30 – 17:00 agapă frățească;

17:00 – 18:00 moment de jocuri #înComunitate.

După Sfânta Liturghie va fi prezentat oficial programul pastoral, iar la finalul întregului program se vor realiza mai multe tombole. Una dintre ele va stabili care grupuri de tineri, din cele 10 înscrise, vor lucra împreună (câte două) într-o activitate pe care o vor stabili de comun acord, în acest nou an pastoral.

A doua activitate se referă la procesiunea de duminică. Tinerii sunt invitați să se implice ca voluntari sau pelerini și, astfel, să-i aducă un meritat omagiu celui numit ”Papa Tinerilor”. Iată programul pentru cei care doresc să se implice ca voluntari:

14:00 – primirea voluntarilor la sediul CDPT de la Catedrală;

14:30 – instructajul voluntarilor;

14:45 – plecarea spre Piațeta Sf.-lui Papă Ioan Paul al II-lea;

15:15 – adunarea tuturor credincioșilor în piațetă.

Astfel, adolescenții și tinerii, precum și coordonatorii lor, care doresc să își ofere două experiențe spirituale și de comuniune intense sunt așteptați cu drag!

CDPT