Echipa de fotbal a Arhidiecezei prezentă la Calix Sacerdotum

”Calix Sacerdotum” reprezintă numele competiției sportive de fotbal (în sală) care, în ultimii șase ani, a adunat preoți din întreaga țară pentru un timp de comuniune, dar și de sport. Preoți romano și greco-catolici s-au organizat în echipe și au reprezentat diecezele și eparhiile din care proveneau. Prima ediție a avut loc în anul 2016 și s-a desfășurat la București. Ediția cu numărul 6, din acest an, se va desfășura la Oradea în perioada 29-31 august. Evenimentul este organizat în fiecare an de Clubul Sportiv Român coordonat de dl. Claudiu Roznovszky, fost membru al Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului (1999-2009), care și în prezent continuă să organizeze evenimente sportive în Arhidieceza de București (ex. Cupa Murialdo, Cupa Catholica la volei, tabere sportive etc.).

 Și în acest an s-a realizat o echipă de 10 preoți (pr. Gabriel Popa, pr. Emanuel Dumitru, pr. Marius Martin, pr. Eduard Bucur, pr. Andon Mârț OFMConv, pr. Lucian Ianuș, pr. Marian Blaj, pr. Paul Isciuc, pr. Virgil Susanu și pr. Daniel Benchea)  care va reprezenta Arhidieceza noastră la actuala ediție. La aceeași competiție și-au anunțat prezența și echipele diecezelor Iași, Oradea, Alba Iulia, Timișoara, Satu Mare, respectiv eparhiile Cluj-Gherla, Maramureș și Lugoj.

Programul pregătit de organizatori nu prevede doar activitățile specifice competiției. În program se vor afla momente de comuniune sacerdotale între preoții participanți, dar și cu episcopii locului Virgil BERCEA și László BÖCSKEI. De asemenea, se vor vizita și obiectivele turistice mai semnificative ale orașului.

Cea mai bună clasare pe care echipa Arhidiecezei a obținut-o a fost la prima ediție unde s-au clasat pe locul doi. Sperăm ca și în acest an să obțină unul din primele locuri.

CDPT

(Pozele de mai jos sunt de la ultima ediție din 2021 – Miercurea Ciuc)