Echipa Diecezană în team building de lucru la Pârâul Rece

În perioada 22-25 septembrie 2022, membrii Echipei Diecezane s-au întrunit la Pârâul Rece (BV) (mănăstirea franciscană ”Sfânta Treime”), pentru un timp de lucru și de comuniune, în vederea pregătirii noul an pastoral.

A devenit deja o tradiție, construită în ultimii ani, ca grupul mai sus amintit să se întâlnească într-un loc din exteriorul Bucureștiului, pentru a pregăti programul pastoral și pentru organizarea internă a Echipei. În ultimii ani, acest fapt s-a realizat într-o zonă montană, deoarece s-a dorit îmbinarea utilului cu plăcutul. Pe lângă activitățile de lucru, importante au fost și momentele recreative petrecute în mijlocul naturii. S-a dovedit de fiecare dată a fi un timp propice pentru coeziunea grupului.

Acest lucru s-a reușit și în acest an: atât membrii deja activi, cât și cei noi, au petrecut un timp frumos împreună. Au avut parte de momente formative, spirituale, recreative și de lucru. Rezultatele vor putea fi observate în revista din luna noiembrie, unde vor fi prezentate programul pastoral și noutățile cu care Centrul Diecezan va dori să-i surprindă pe tinerii diecezei.

Printre subiectele de discuție s-au aflat: verificarea activității care a avut loc în luna august a acestui an, Întâlnirea Diecezană a Tineretului Catolic (Ciofliceni, 4-7 august), observarea rezultatelor după implicarea membrilor pentru implementarea activităților din anul pastoral 2021-2022 și pregătirea noului an pastoral 2022-2023.

Dacă pentru întreaga Arhidieceză tema pastorală stabilită pentru acest nou an va fi „Iertarea, alinarea, slujirea și comuniunea de viață” (accentul punându-se pe sacramentele vindecării – spovada și ungerea bolnavilor – și sacramentele de slujire a comuniunii – preoția și căsătoria), Papa Francisc propune tinerilor, ca pregătire pentru Zilele Mondiale ale Tineretului de la Lisabona (1-6 august 2023), tema: „Maria a pornit și s-a dus în grabă.” (Lc 1,39). Ambele teme se vor reflecta în activitățile pe care Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului le va propune adolescenților și tinerilor Arhidiecezei.

Startul noului an pastoral al tinerilor se va realiza sâmbătă, 8 octombrie 2022, începând cu ora 15. Gazda evenimentului va fi parohia ”Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din București. În decanatele Arhidiecezei același eveniment se poate marca duminică, 9 octombrie 2022. Întrucât duminică, în București, se va realiza procesiunea cu relicva Sf. Părinte Ioan Paul al II-lea (și unde tinerii vor fi invitați să se implice ca voluntari), recomandăm ca marcarea începutului de an pastoral, la nivel parohial, să se realizeze duminică, 16 octombrie 2022.

În perioada următoare vor fi trimise către parohii materiale ajutătoare care să faciliteze celebrarea începutului noului an pastoral al tinerilor.

CDPT