„Eu și privirea lui Dumnezeu”

Spre această idee și-au îndreptat atenția adolescenții și tinerii din decanatul de Ploiești, sâmbăta aceasta, la Ciofliceni, fiind provocați de către Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului.

Întâlnirea a avut loc la Mănăstirea călugărilor carmelitani, iar activitatea propusă a constat într-o zi de reculegere ce a avut în programul ei: o reflexie propusă de părintele călugăr Marco Secchi, discuții pe grupuri mici, Calea Sfintei Cruci, adorarea Preasfântului Sacrament și Sfânta Liturghie, dar nu în ultimul rând, un timp pentru spovadă.

Reflexia părintelui Marco a scos în evidență căteva priviri umane de evitat în relația cu aproapele: privirea care face calcule, privirea care te consideră o problemă, privirea care te subevaluează; acestea sunt în contradicție cu privirea Tatălui Ceresc, una animată de iubire și acceptare. La întâlnirile pe grupuri mici, tinerii au trebuit să răspundă la întrebări cum ar fi: Cum mă doresc privit și cum îi privesc pe ceilalți? Cum gestionez frica de singurătate și căutarea prietenilor? Am simțit privirea lui Dumnezeu prin celălalt?

Alături de tinerii din parohiile decanatului s-au alăturat și câțiva tineri din Echipa diecezană, însoțiți de preoții Daniel-Ghorghiță Benchea, co-responsabil decanal de tineret, și pr. Marian Blaj, responsabil diecezan.

La final câțiva participanți au împărtășit din trăirile lor:

„M-am simțit foarte bine astăzi! Am socializat chiar și cu ceilalți din celelalte parohii. I-am cunoscut și pe cei din parohia mea pentru că eu sunt venită de puțin timp și am avut ocazia să îi cunosc mai bine. Abia aștept să mai vin încă o dată.” (Rita, Ploiești)

„Mă numesc Claudiu și am venit împreună cu grupul de tineri din Ploiesti. În primul rând, am venit cu mai multe așteptări. Am venit să văd cum este atmosfera aici, pentru că este prima oară când vin cu grupul aceasta de tineri. Ei au mai fost, mi-au explicat și am vrut să văd dacă aceste informații au fost adevărate. A fost mai mult decât mă așteptam. A avut un impact foarte puternic din punct de vedere spiritual. Voi mai reveni, cu siguranță, și altă data”

„Atmosfera de aici este una foarte pozitivă care influențează pe toată lumea, iar întrunirile acestea de tineri dezvoltă foarte mult comunicarea, ajutând la formarea unor noi grupuri de prieteni și de ce nu la dezvoltarea spirituală care este cea mai importantă.” (Delia, Câmpina)

Vizitele în parohii și decanate vor continua după sărbătorile pascale: Popești-Leordeni (22 aprilie) Decanatul de Brăila (12 mai), Decanatul de Craiova (26 mai) și parohia „Sfânta Cruce” (București) (10 iunie).

 

 

Pr. Marian Blaj,

Responsabil Diecezan pentru Pastorația Tineretului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *