Festivalul tinereții – Ediția 2022

Sâmbătă, 26 februarie 2022, Teatrul Țăndărică din București a găzduit o nouă ediție ”Festivalul Tinereții” – eveniment organizat anual de către Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului din București.

La eveniment și-au anunțat prezența 6 grupuri de adolescenți și tineri aparținând parohiilor: Catedrala ”Sfântul Iosif”, ”Sfinții Petru și Paul”, ”Adormirea Maicii Domnului”, ”Sfânta Elena”, ”Sfânta Tereza a Pruncului Isus” și ”Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” (Popești-Leordeni).

Tema Festivalului a fost: „Acum e timpul tău!”, iar grupurile au încercat prin joc scenic sau montaj audio-video să redea cât mai original această temă.

Festivalul a fost tip concurs, prin urmare juriul a fost alcătuit din Cristina Tane (actor), pr. Claudiu Eva, sr. Andreea Mihoc, Andreea Vochin și Darius Măneasa. Ultimii trei activând la un moment dat și în Echipa diecezană. Misiunea juriului a fost una provocatoare, fapt recunoscut de către unul dintre jurați, dar au reușit până la urmă să aprecieze, iar câștigătorii au fost: pentru ”momentul cel mai apropiat de temă” – parohia ”Adormirea Maicii Domnului”; parohia Catedralei ”Sfântul Iosif” a câștigat două premii – ”cel mai original moment” și ”cea mai bună interpretare”; ”Cel mai bun moment” (care le-a încorporat pe toate cele 3 amintite) ia revenit parohiei romano-catolice din Popești-Leordeni.

Pe lângă noutatea temei, tinerii din Echipa diecezană au creat și un joc Quiz cu întrebări de cultură generală din mai multe domenii (biblie, univers, muzică, cântece bisericești, evenimente CDPT, pictură, chimie, papi, etc.). Parohiile au avut posibilitatea să participe prin reprezentanți și să câștige punte. La final, premiul pentru cele mai multe răspunsuri corecte, a fost adjudecat de Parohia Catedralei.

Empatizând cu situația de conflict din Europa, organizatorii au considerat oportun ca evenimentul să debuteze cu un moment de rugăciune pentru pace în Ucraina și întreaga lume.

Printre evenimentele următoare anunțate în cadrul Festivalului s-au aflat: Ziua de reculegere în Postul Mare pentru tineri (Popești-Leordeni, 12 martie), Veghea nocturnă (Catedrala ”Sfântul Iosif”, 26 martie), Procesiunea de Florii (dacă autoritățile vor permite evenimentul, 10 aprilie). O nouă inițiativă ”Sinodul printre tinerii din ARCB” va debuta cât de curând.

În fiecare an, evenimentul marchează apropierea de începutul Postului Mare. De asemenea, toți cei prezenți au avut parte de o altfel de cateheză. Fie că au câștigat premii, fie că au primit mesaje profunde despre viață, fie că s-au îmbogățit cu noțiuni de cultură generală, cu toții au avut de câștigat. Așa se întâmplă mereu când îți facilitezi asemenea momente, vei avea numai de câștigat.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment!

Pr. Marian Blaj,

responsabil diecezan de tineret

Această intrare a fost publicată în stiri . Pune legătura în semnele de carte.