Festivalul Tinereții – o lecție despre slujire

„Îmi eşti necesar mie nu pentru a te face subordonatul meu şi slujitorul meu, ci pentru a-mi fi tu mie centrul meu de preocupare şi de slujire. Îmi eşti necesar pentru a înlocui grija de mine cu grija de tine, pentru a te pune în locul eu-lui meu.” (Dumitru Stăniloaie)

La prima vedere, a fi slujit pare mai plăcut: te scutește de efort și, desigur, își vorbește despre prețuirea celuilalt. Însă și a sluji din iubire aduce cu sine simțămintele specifice care sunt superioare primei posturi, deoarece slujirea atrage atenția și implicarea lui Dumnezeu.

La ediția din acest an a Festivalului Tinereții, eveniment care se va desfășura la teatrul de animație ”Țăndărică” din București (str. G.-ral Eremia Grigorescu 24), sâmbătă, 18 februarie 2023, începând cu ora 14, vom vorbi despre această formă de iubire manifestată prin slujirea aproapelui. O vom face într-o formă inedită, deoarece adolescenții și tinerii din parohiile romano-catolice ale Arhidiecezei de București vor fi protagoniștii unei lecții despre slujire pe care o pot primi toți cei care vor dori să li se alăture în sala de spectacol a teatrului amintit. Intrarea la teatru este liberă.

Festivalul este tip concurs. Iată ce trebuie să cunoască grupurile care doresc să concureze:

  • Perioada de înscrieri: 18 – 25 ianuarie 2023;
  • Fiecare moment artistic va conține 8 minute;
  • Tema reprezentațiilor: ”Slujirea mea ești tu!”
  • Tipul reprezentațiilor: piesă de teatru, scurt metraj, dans, cântec, poezie, pantomimă;
  • O parohie poate fi reprezentată fie de un grup, fie de o persoană individuală;
  • Dacă nu poate participa cu grupul parohial, tânărul artist se poate asocia cu un alt grup parohial, reprezentând parohia grupului;
  • Premiile puse în joc vor fi: ”Momentul cel mai apropiat de temă”, ”Cel mai bun moment”, ”Cel mai original moment” și ”Cea mai bună interpretare”.

Toți cei care vor alege să fie parte din experiența ediției din acest an, ca protagoniști sau spectatori, vor avea parte de un timp deosebit de comuniune și dar și de o ”lecție” sublimă despre slujire.

Vă așteptăm cu drag!

CDPT