Festivalul tinereții recunoscătoare

Puține ore ne mai despart de evenimentul cel mai aștepat de tinerii din București, din această perioadă, Festivalul tinereții, a treisprezecea ediție.

Deja a devenit o tradiție, ca în fiecare an, în ultima sâmbătă, înainte de a intra în timpul de har al Postului Mare, care ne pregătește pentru sărbătoarea Învierii Domnului, să se țină acest eveniment. El are ca scop, pornind de la o tematică anume, să îi adune pe tineri împreună, protagoniști sau spectatori, pentru a cunoaște mai îndeaproape realitatea pe care o semnifică titlul temei enunțate.

Anul acesta, a fost aleasă ca temă recunoștința, iar titlul a fost enunțat într-un mod foarte simplu: “Mulțumesc!”. Este important să fim recunoscători pentru tot ceea ce primim, începând cu Dumnezeu, până la persoana nesemnificativă de lângă noi, dar care ar putea face un gest frumos, de exemplu, să-ți zâmbească. Dorim ca prin intermediul acestui festival să îi ajutăm pe toți cei prezenți să conștientizeze cât mai mult această realitate și atitudinea recunoștinței.

Sunt 10 parohii romano-catolice din București care s-au înscris la acest festival tip concurs. Există și câteva premii care vor fi oferite de cei 4 membrii ai jurului, ce vor fi prezentați la începutul festivalului. Premiile vor fi oferite după următoarele criterii: cel mai original moment, momentul cel mai apropiat de temă, cea mai bună interpretare, cel mai bun moment al festivalului și premiul publicului. Da! publicul prezent în sală sau de acasă poate vota momentul favorit. Festivalul va fi transmis live pe pagina de facebook al Centrului diecezan (www.facebook.com/cdptbucuresti). Acolo poate fi urmărit de cei care nu pot ajunge la Teatrul Țăndărică, aflat pe strada General Eremia Grigorescu 24. Așadar, dacă veți urmări festivalul de acasă, veți fi anuțați când puteți vota parohia care v-a impresionat cel mai mult. Votul se poate da doar pe site-ul nostru (www.cdpt.ro), unde vă aflați chiar în aceste momente.

Să ne vedem cu bine mâine la teatru pentru Festivalul tinereții, iar dacă îl veți urmări de acasă, atunci vă dorim vizionare plăcută!

Echipa CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *