Imn Christus vivit!

Un imn unic în România, realizat după documentul sinodal dăruit tinerilor de către Papa Francisc ”Christus vivit”.

Sâmbătă, 10 octombrie, a avut loc deschiderea noului an pastoral diecezan. Sărbătoarea a fost marcată printr-o Sfântă Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, în Catedrala “Sfântul Iosif”. Un rol important l-au avut tinerii trupei diecezane de muzică Veritá care, animând celebrarea, au prezentat în premieră un imn construit pe baza Exortației postsinodale Christus vivit. Versurile au fost create de sr. Andreea Mihoc, iar melodia de către trupa amintită. Împărtășim cu voi în continuare versurile imnului, numit „Cristos trăiește!”.

1. Ce este omul fără Dumnezeu?

Un călător, pribeag și neliniștit.

Dar tu, tinere, privește la el, mereu…

Te vrea fericit, misionar împlinit.

Ref. Cristos trăiește în mine și-n tine.

Ne cheamă s-aprindem stele în noaptea altor tineri.

Cristos trăiește în mine și-n tine.

Zâmbește, Biserica are nevoie de tine.

2. Tu ești o poveste scrisă cu iubire.

Invitat să o trăiești în rol principal.

Ascultă-ți inima și vei afla cu uimire…

Comoara ce duce spre scopul final. R.

3. Trăiește frumos a ta tinerețe,

Fii creativ, curajos în alegeri.

Ajută-ți semenii cu blândețe…

În viață înfruntă-ți temerile. R.

Imnul a apărut ca fiind parte dintr-un proiect media al Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului – București, care are ca scop promovarea Exortației apostolice postsinodale Christus vivit, rodul lucrărilor Sinodului episcopilor dedicat tinerilor din anul 2018. Documentul se adresează în special tinerilor, dar și celor care îi călăuzesc către Dumnezeu. Pe parcursul acestui an pastoral (2020-2021) vor mai apărea diverse materiale media, care să îi familiarizeze pe tineri cu mesajul Bisericii adresat lor.

Trupa de muzică a Centrului diecezan, Veritá, a răspuns afirmativ provocării de a compune linia melodică a textului, creat de sora Andreea-Maria Mihoc, din congregația Surorile slujitoarele săracilor. A fost o reală provocare pentru ca, în decurs de numai două săptămâni, versurile să fie însoțite și de o linie melodică, dar tinerii artiști au răspuns afirmativ cu multă promptitudine. Acest grup de tineri, care a trecut de-a lungul timpului prin mai multe transformări (nume și componență), în mod voluntar, a susținut programele pastorale propuse de către Centru, conform misiunii pentru care a fost creat. O fac în continuare cu același entuziasm. Mai multe detalii despre ei puteți găsi aici.

Următorul pas va fi crearea unui videoclip, prin care mesajul imnului, dar și al documentului sinodal, să ajungă la tineri într-o formă cât mai atractivă.

CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *