Întâlnire cu tinerii de la Catedrala “Sf. Iosif”

Ultima vizită parohială a membrilor Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretuluidin acest An Pastoral, a avut loc duminică, 28 mai, în compania tinerilor parohiei Catedralei „Sfântul Iosif”.

Vizita a început, ca de obicei, cu Sfânta Liturghie celebrată de pr. Marian Blaj, responsabilul Centrului Diecezan, avându-l alături pe pr. Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, care a și ținut predica.

După Sfânta Liturghie, pr. Marian s-a adresat tinerilor prezenți, încurajându-i prin aceste cuvinte: „Reiau cuvintele temei din această a 51-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, din mesajul Papei Francisc, și vă îndemn să nu vă fie teamă, întrucât Domnul este cu voi. Sunteți la o vârstă cu multe provocări. Important este să nu vă îndepărtați voi de Domnul. Apare teama atunci când uităm că Domnul este cu noi”. Apoi părintele a continuat prezentând publicațiile pentru tineri, pe care le-a adus la standul cu cărți pentru tineret, prezent la toate activitățile Centrului Diecezan.

După Sfânta Liturghie, părintele Marian și însoțitorii săi din Echipa diecezană, au mai rămas un timp împreună în sala de cateheză. Aici, activitatea a continuat cu prezentarea Centrului, a echipei diecezane, a activităților din planul pastoral, precum și a căilor de a comunica cu prezenții oaspeții. Tinerii parohiei au completat programul prezentând un material audio-video, în care erau cuprinse imagini de la activitățile grupului de tineret de la începutul acestui An Pastoral și până în momentul prezent. Seara a continuat cu câteva jocuri interactive în care s-a acentuat tematica zilei, cea a comunicării cu celălalt. Agapa prietenească cu dulciuri, pregătită de gazde, a încheiat această ultimă vizită în parohii din Anul Pastoral 2016-2017.

Vizitele pastorale ale Centrului Diecezan în parohiile romano-catolice din Chitila, Drumul Taberei și Piața Muncii, programate pentru lunile mai și iunie, au fost reprogramate pentru Anul Pastoral viitor, din motive obiective și cu acordul ambelor părți.

https://cdpt.ro/wp-content/uploads/2017/05/IMG_5699.jpg
https://cdpt.ro/wp-content/uploads/2017/05/IMG_5694.jpg
https://cdpt.ro/wp-content/uploads/2017/05/IMG_5692.jpg
https://cdpt.ro/wp-content/uploads/2017/05/IMG_5687.jpg
https://cdpt.ro/wp-content/uploads/2017/05/IMG_5681.jpg

Mai multe poze găsiți pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/pg/cdptbucuresti/photos/?tab=album&album_id=1420651017988042

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *