Întâlnirea Diecezană a Tineretului Catolic 2022

Lăudați să fie Isus Cristos și Maria!

Dragi tineri, dragi credincioși,

Cu toții vom avea mereu de învățat din experiențele vieții. Evenimentul de sâmbătă seara de la Întâlnirea Diecezană a Tineretului Catolic ne-a arătat că mai avem de crescut ca organizatori.

În acest sens, ne pare rău că am creat un context în care ați experimentat disconfort, tristețe și revoltă. Vă înțelegem, suntem alături de voi și vă promitem că vom crește datorită experienței. Nu am avut dorința să creăm o situație neplăcută și suntem conștienți că trebuia să oferim mai multă atenție și interes în căutarea informațiilor necesare, pentru a fi siguri că facem alegerea potrivită.

Ne dorim în continuare ca evenimentele noastre să trezească în fiecare dintre voi dorința de iubire, de pace și cel mai important: de a fi împreună cu aproapele nostru, prin Cristos. Acesta va rămâne întotdeauna obiectivul nostru principal.
Ne cerem scuze în mod oficial și sperăm că IDTC va rămâne în memoria voastră și prin experiențele pozitive: Sfintele Liturghii, Adorațiile Euharistice, atelierele, timpul împreună, toate momentele frumoase.

Credem cu tărie că avem o lecție foarte importantă de învățat în urma acestui eveniment și îndreptăm atenția noastră către circumstanțele care ne înconjoară după acest context. Tratarea tinerilor participanți cu respect, incluziune și demnitate, cât și promovarea buneicuviințe, la evenimentele organizate de noi, sunt nucleul a ceea ce suntem noi și trebuie să ne amintim mereu de aceasta, oricât ar fi de provocatoare situațiile la care ne-am supus.

Vă invităm să ne unim în rugăciune pentru toți cei implicați și ne cerem iertare pentru situația provocată. Pe viitor vom fi mult mai atenți și mai vigilenți cu tipul de conținut pe care îl punem la dispoziția tinerilor.

Semnat,
Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, organizatorul oficial al evenimentului ”Întâlnirea Diecezană pentru Pastorația Tineretului 2022 – Ciofliceni”