Întâlnirea tinerilor din decanatul de Craiova

Sâmbătă, 2 iunie a.c., a venit rândul adolescenților și tinerilor din Decanatul de Craiova pentru a se întâlni și petrece alături de preoți și persoane consacrate, o zi împreună, în care utilul s-a îmbinat foarte frumos cu plăcutul.

Întâlnirea a fost organizată de Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului împreună cu preoții, surorile și câțiva tineri din decanat, care s-au întâlnit cu ceva timp înainte pentru a construi un program interactiv și atractiv.Astfel, în program au fost incluse momente ca Sf. Liturghie (cu posibilitatea de spovadă), dezbateri în grupuri mici, prânzul, un program antrenant de jocuri de grup, un timp al împărtășirii de idei etc.

Tema zilei a avut legătură cu discernământul vocațional și s-a intitulat: „Doamne ce vrei să fac?”. Ea a fost prezentată în cadrul Sfintei Liturghii de către pr. căl. Lucian Dâncă (AA), care i-a ajutat pe cei prezenți să cunoască mai bine semnele unui discernământ vocațional, o metodă de lucru, legătura sa cu Sfânta Scriptură etc. După Sfânta Liturghie tinerii au dezbătut în grupuri cele ascultate și au încercat să împărtășească din ceea ce au ascultat.

Prânzul a fost pregătit și servit de către gazdele evenimentului, Misionarii Oblați ai Mariei Imaculate (OMI) de la Mărăcineni, și a constituit un alt moment de comuniune și cunoaștere.Apreciat de tineri a fost și programul interactiv. Tinerii au fost împărțiți pe grupe și provocați să înfrunte diverse probe. Competitivitatea constructivă i-a ajutat să se cunoască între ei și chiar să se împrietenească.

Iată și câteva impresii după ziua de ieri:

Am avut plăcerea ca astăzi să întâlnesc prieteni pe care nu i-am revăzut de mult și am legat prietenii noi. Mi-a plăcut că am reușit să discutăm teme interesante, să fim serioși dar, în același timp ne-am și distrat prin intermediul jocurilor. (Miruna, Râmnicu Vâlcea)

Fiecare moment al întâlnirii de astăzi a fost foarte bine organizat și a constituit o experiență minunată pentru toți cei prezenți. Momentul care a ieșit în evidență în ochii mei fost cel al concluziilor finale. (Ana, Râmnicu Vâlcea)

Întâlnirea de astăzi a fost un plus adăugat în dezvoltarea mea. Mulțumesc organizatorilor și tinerilor care au spus da astăzi chemării lui Dumnezeu. (Sanda, Râmnicu Vâlcea)

Aș repeta experiența de astăzi datorită încărcăturii spirituale acumulate. Am simțit de acasă că va fi o acțiune minunată. Aștept deja următoare întâlnire cu tinerii pe care i-am cunoscut astăzi. (Nicoară, Râmnicu Vâlcea)

Am așteptat să fiu surprinsă pentru ziua de astăzi. Sunt mai mult decât bucuroasă pentru că am avut parte de oameni frumoși și prietenoși, mâncare bună, jocuri care să ne facă să colaborăm, dar mai ales niște întrebări care m-au pus pe gânduri. (Johanna, Pitești)

Poze de la acest eveniment pot fi găsite pe pagina de Facebook al Centrului Diecezan.

CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *