Întâlnirea tinerilor din Decanatul de Ploiești

Sâmbăta următoare, 10 decembrie 2022, se va da startul vizitelor în decanatele Arhidiecezei. Reprezentanți din Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului vor merge la Târgoviște pentru a-i întâlni pe tinerii și preoții din decanat.

Timp de câteva săptămâni, tineri și preoți din Centrul Diecezan și Decanatul de Ploiești au constituit o singură echipă pentru a pregăti un timp frumos de comuniune și interactiv. Parohia romano-catolică ”Sfântul Francisc din Assisi” (Târgoviște) va fi gazda evenimentului, care va începe la ora 10:30. În program se vor afla momente ca: Sfânta Liturghie, timp de spovadă, expunere catehetică, joc interactiv și agapă tinerească.  

Tema zilei va fi ”despre împăcare” și va fi dezbătută de pr. Eduard Bucur, responsabil al comunității din Filipeștii de Pădure – ”Fericitul Ieremia, Valahul” (filiala parohiei romano-catolice din  Câmpina).

Următoarele vizite decanale vor avea loc în anul 2023 după următorul program:

4 februarie – Decanatul de Brăila;

11 martie – decanatul de Constanța;

15 aprilie – decanatul de Craiova.

Scopul acestor întâlniri este de a consolida legătura dintre Centrul Diecezan și tinerii din decanatele Arhidiecezei, dar și pentru a cunoaște comunitățile Bisericii locale.

O altă noutate a acestui an pastoral este următoarea: tinerii care locuiesc în București, dar nu fac parte din Centrul Diecezan, se pot alătura grupului Echipei Diecezane pentru a vizita și participa la activitățile din decanate. Pentru activitatea de la Târgoviște sunt disponibile două locuri. Toți cei care doresc să participe pot scrie un mail la adresa cdptbucuresti@gmail.com în care trebuie să prezinte câteva informații despre persoana proprie și să motiveze de ce doresc să participe la  acest eveniment. Vârsta minimă: 16 ani. Primii doi doritori, cei mai convingători, vor merge împreună cu grupul Echipei. Evenimentul este deschis tuturor tinerilor din parohiile învecinate decanatului, însă fiecare se va deplasa pe cont propriu. Așadar, cei care doresc să participe alături de Echipa Diecezană la acest eveniment, își pot exprima dorința pe adresa de mail menționată, până joi seara (8.12), ora 20.

CDPT