Interviu cu grupul de tineri de la parohia AMD – Festivalul Tinereții 2017

În siajul celor petrecute la Festivalul Tinereții, ne-am gândit să stăm puțin de vorbă cu o parte din tinerii ce au participat. Am fost tare curioși să aflăm ce a determinat grupul parohial de la AMD să meargă anul acesta pe structura unui scurtmetraj și prin câte au trecut ca să ajungă la un produs final. Ce a ieșit? Vedeți mai jos:

 

CDPT: Salutare și Lăudat să fie Isus!

G.T. AMD: In vecii vecilor, amin!

CDPT: Sâmbăta trecută a avut loc o nouă ediție a Festivalului Tinereții, unul dintre cele mai mari și importante evenimente organizate de către CDPT în fiecare an. Exact cum ne-ați obișnuit, voi, tinerii de la AMD, ați participat și în acest an și nu putem decât să vă mulțumim din suflet pentru implicarea voastră. Momentul artistic prezentat de voi a fost unul atipic și singular pentru ediția din acest an, un scurtmetraj. Urmează, în mod evident, câteva întrebări ale căror răspunsuri sperăm să ne potolească curiozitatea: De ce ați ales să mergeți pe ideea unui scurtmetraj? Ce v-a convins să lucrați la un astfel de proiect? Mai precis: cum s-a născut ideea acestui scurtmetraj?

G.T. AMD: Cu 3 saptamani înainte de Festival, ne-am strâns cu toții pentru un brainstorming. Știam că vrem să facem ceva unic, ceva ce nu prea s-a mai facut până acum. Din propunere în propunere, construind constant în idei, am decis să facem un scurtmetraj. Apoi, mergând din subiect în subiect, am ajuns la reality show-uri. Ajunși în acel punct, ne-am pus întrebarea: ce emisiune foarte cunoscută ajută oamenii care nu au un trai atat de bun? Păi, ați ghicit: Dansez pentru tine. (Bratu Theodora – Iulia Vântur, în cadrul scurtmetrajului)

CDPT: Ideea scurtmetrajului avea în centru un personaj care, trăind o viață mizeră, pe străzi, primește oportunitatea, prin intermediul Bisericii, de a se manifesta și de a-și recâștiga încrederea atât în sine cât și față de ceilalți. Cum ați ales tema/subiectul acestui scurtmetraj? Cine a fost personajul principal, cum l-ați ales și ce a vrut el să demonstreze prin povestea sa?

G.T. AMD: Subiectul a fost ales dintr-un amalgam de idei puse cap la cap… am început discuțiile așezându-ne toți la o masă și am început să dezbatem. Tema principală era “Nu-ți fie teamă”. Tocmai de aici am început și noi. Am spus fiecare ce impresie generală îi trezește tema și la ce se gândește când spune asta. Chiar atunci când nimeni nu mai credea, s-a născut ideea emisiunii “Dansez pentru tine”. Personajul principal este Cătălina. A fost ales in funcție de actorul care ar fi putut juca acest personaj și mulat pe poveste, construit puțin idilic. Cătălina a vrut să transmită că teama de a sparge zidul poate să te coste acoperișul de deasupra capului. (Calugărici Cătălina – personajul principal al poveștii)

CDPT: Cât de greu v-a fost să realizați un astfel de material? Cât de mult a durat perioada de filmări? Ați întâmpinat dificultăți sau nu a fost nevoie de multe duble pentru a realiza un produs finit?

G.T. AMD: Pentru realizarea scurtmetrajului, am hotărât să ne întâlnim într-o zi, la ora 8, la biserică, pentru a incepe ziua cu o Sfântă Liturghie. Filmările au durat întreaga zi și s-au terminat la ora 18:00. Înregistrarea dansului a ocupat, cu siguranță, cea mai mare perioadă din timp. Per total, realizarea integrală a textului media a fost atât grea, cât și obositoare, dar asta nu ne impiedică să reabordam ideea de “scurtmetraj” pe viitor. (Cireșă Alexandru – regizorul scurtmetrajului)

CDPT: Știm faptul că în spatele unor astfel de proiecte stau eforturi foarte mari și de aceea ne manifestăm iarăși aprecierea față de momentul vostru. Acum, la aproape o săptămână de la Festival, lucrurile s-au mai așezat și putem privi retrospectiv asupra a ceea ce s-a întâmplat. Credeți, la momentul actual, ca ați fi reușit să creați un material mai bun dacă ați fi adus câteva modificări?

G.T. AMD: Da, cred ca am fi putut crea un material mai bun dacă eram mai atenți la timpul pe care îl avem. Am fi putut să punem mai mult accent pe temă. (Bratu Theodora – Iulia Vântur, în povestea prezentată)

CDPT: Din nefericire pentru voi, anul acesta nu ați plecat cu niciun premiu acasă. În cursa pentru premiul publicului, însă, ați ieșit pe locul al treilea. Credeți că prestația voastră a fost meritorie, subapreciată sau v-ați fi dorit mai mult? Credeți că mesajul vostru a ajuns în întregime la public?

G.T. AMD: Este normal că ne-am fi dorit un premiu după multele ore de filmări și repetiții, dar ne-am consolat cu faptul că toată lumea ne-a felicitat și că au fost încântați de idee și de momentul pe care noi l-am realizat. Cea mai grea parte a fost să ne încadram în limita de timp și pentru asta a trebuit să tăiem mult din scurtmetraj, dar cu toate acestea, cred că mesajul nostru a ajuns la public și suntem foarte mândri de ce am reușit. (Constantinescu Răzvan – partenerul de dans al Cătălinei)

CDPT: Interviul se apropie de final. Ați dori să mai spuneți altceva în legătură cu momentul vostru sau legat de ediția din acest an a Festivalului?

G.T. AMD: Noi, colectivul de tineri al parohiei, dorim sa mulțumim Centrului Diecezan pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment și în acest an!

CDPT: Evident, mulțumirile sunt valabile și în sens invers și ne bucurăm că ați participat. Întrucât suntem deja în Postul Mare, aveți vreun mesaj în gând pentru tinerii Arhidiecezei sau v-ați propus ceva anume pentru această perioadă? Ne vedem la activitățile următoare?

G.T. AMD: Cu siguranță ne vom revedea la urmatoarea activitate propusă de Centru, Ziua de reculegere, sperăm, în număr cât mai mare!

CDPT: Cu speranța în suflet că vă vom revedea și anul viitor în postura de participanți la Festivalul Tinereții, și cu rugăciuni în suflet pentru unitatea grupului de tineri de la parohia voastră, vă mulțumim pentru interviu și vă urăm toate cele bune! Și ca să nu uităm, pentru că am aflat că de curând centrul vostru de cercetași a împlinit 15 ani, vă spunem “la mulți ani!” și să rămâneți, ca și până acum, gata oricând!

G.T. AMD: Vă mulțumim pentru invitație și “GATA ORICÂND!”

Dacă doriți să revedeți momentul creat de tinerii de la parohia “Adormirea Maicii Domnului”, precum și restul momentelor prezentate la Festival, le puteți găsi pe contul nostru de YouTube. Mai jos găsiți momentul creat de tinerii de la AMD:

One thought on “Interviu cu grupul de tineri de la parohia AMD – Festivalul Tinereții 2017

  • v-a iesit foarte tare ! 😀 A fost amuzant, caci multe lucruri s-au potrivit exact ca la emisiunea Dansez pentru tine ! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *