Invitație către tineri la pelerinajul în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, papă

Dragi tineri ați auzit deja că duminica aceasta va avea loc o acțiune de comemorare a sfântului Ioan Paul al II-lea, papă. Evenimentul va consta în recitarea Sfântului Rozariu, lângă bustul Papei (ora 14) de la nunțiatura apostolică (intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu str. Pictor C. Stahi), procesiunea cu relicva sfântului (14.30) pe străzile orașului și Sfânta Liturghie comemorativă (ora 15), în catedrala ”Sfântul Iosif”. Alături de credincioșii din comunitățile noastre, Înaltpreasfințitul Ioan Robu ne așteaptă și pe noi adolescenții și tinerii din parohii, pentru a ne implica la acest eveniment fie ca voluntari, fie ca pelerini.
Ceea ce ne-ar putea motiva pentru a participa ar fi, în primul rând, faptul că îi datorăm celui supranumit ”Papa tinerilor” un sincer omagiu pentru toată dăruirea cu care s-a oferit tinerilor și pastorației destinate lor. Apoi, implicarea ca voluntari, va scoate în evidență dorința de a răspunde activ și cu recunoștință în fața unei comunități care ne-a dăruit și ocrotit credința proprie. De asemenea, prezența noastră alături de ceilalți credincioși va fi un semn vizibil al unei existențe catolice care nu trebuie neglijată, într-un oraș majoritar ortodox. Procesiunea de duminică va fi și o ocazie pentru a retrăi dictonul ”să mergem împreună”, care ne-a animat la vizita Papei Francisc la București de anul acesta; doar împreună vom reuși să ne susținem unii pe alții și să fim o mărturie credibilă în mijlocul unei societăți care are nevoie de exemple concrete al prezenței lui Dumnezeu în mijlocul ei. Astfel, în luna extraordinară și duminica misiunilor putem fi misionari chiar în comunitatea noastră civilă.
Haideți la procesiune! Haideți să ”mergem împreună” și să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a oferit prin Sf. Ioan Paul al-lea! Haideți să fim misionari.


Pr. Marian Blaj
Responsabil diecezan
pentru Pastorația Tineretului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *