Logo-ul oficial al ZMT Lisabona (2023)

Astăzi a fost prezentat oficial Logo-ul Zilelor Mondiale ale Tineretului, care vor avea loc în Portugalia, la Lisabona, în anul 2023.

Ne reamintim că evenimentul trebuia să aibă loc în anul 2022, însă Pandemia de Coronavirus l-a determinat pe Papa Francisc să amâne evenimentul pentru anul 2023.

Site-ul oficial pe care îl avem la dispoziție în România, cu informații actualizate despre întâlnirile ZMT, ne prezintă elementele logo-ului. Iată descrierea:

„Crucea

Crucea creștină, semn al iubirii infinite a lui Dumnezeu pentru omenire, este elementul principal, din care se naște totul.

Calea

Pasajul evanghelic al vizitei Fecioarei Maria la Elisabeta este tema ZMT Lisabona 2023 și ne dezvăluie că Maria era gata să trăiască conform voinței lui Dumnezeu, fiind disponibilă să o slujească pe Elisabeta. Această mișcare subliniază invitația adresată tinerilor de a-și reînnoi „vigoarea interioară, visuri, entuziasmul, speranța și generozitatea” (Christus Vivit, 20). Lângă cale există și o formă care îl evocă pe Duhul Sfânt.

Rozariul

Alegerea rozariului sărbătorește spiritualitatea poporului portughez în devotamentul față de Maica Domnului de la Fátima. Acesta este plasat pe cale pentru a aminti experiența de pelerinaj atât de remarcabilă în Portugalia.

Maria

Maria este descrisă ca o fată tânără pentru a reprezenta figura descrisă în Evanghelia după Sfântul Luca (Lc 1,39) și pentru a permite o asemănare cu cei mai tineri. Desenul exprimă tinerețea vârstei sale, o caracteristică a celei care nu este încă mamă, dar care poartă lumina lumii în interiorul ei. Această figură are o ușoară înclinație, pentru a arăta atitudinea umilă a  Fecioarei Maria.” (sursa: www.zmtromania.ro)

Dacă doriți să cunoașteți și restul conținutului site-ului puteți da clik aici.

CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *