Lucrători de tineret ”cu acte”

Sâmbătă, 8 ianuarie, la Câmpulung, 6 lucrători pastorali de tineret au susținut și absolvit examenul final aferent cursului Lucrător de tineret. Astfel, ei au devenit lucrători de tineret ”cu acte”.

Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului în colaborare cu Fundația ”Don Bosco” din Constanța, au făcut posibil un curs de perfecționare pentru 11 lucrători pastorali de tineret din Arhidieceza de București și Dieceza de Timișoara. Cu prezență fizică la Câmpulung sau online de acasă participanții, 8 preoți, 2 surori și un laic, au petrecut o săptămână împreună încercând să cunoască mai îndeaproape ce implică interacțiunea pastorală cu tineretul actual și cum poți gestiona provocările care pot apărea dintr-o asemenea activitate.

Printre subiectele abordate la curs s-au aflat: competențele unui lucrător de tineret, comunicarea interpersonală, managementul conflictului, dinamica lucrului în echipă, forme de dezvoltare personală / profesională etc.

Întrucât, din motive obiective, nu toți beneficiarii cursului au putut participa la examenul menționat, s-a considerat oportun ca el să se realizeze în două etape. Astfel, al doilea grup de cursanți va susține un examen similar la o dată stabilită ulterior, de comun acord cu fundația saleziană din Constanța.

Acest curs se înscrie în seria momentelor formative anuale, pe care Centrul Diecezan le propune lucrătorilor pastorali de tineret din Arhidieceza de București, în vederea îmbunătățirii aptitudinilor necesare activității pastorale. De asemenea, se dorește omogenizarea unei comunități de coordonatori de tineret,  care prin disponibilitatea de a lucra împreună și prin dăruirea fiecăruia, poate deveni un exemplu încurajator pentru tinerii din parohiile diecezei.   

CDPT

Această intrare a fost publicată în stiri . Pune legătura în semnele de carte.