Mărturii din natură

Sâmbătă, 15 iunie 2024, s-a realizat evenimentul ”CDPT – ieșire la munte”. Deși s-au înscris mai mulți, doar un grup de nouă persoane a reușit să se bucure de munte. Cum a fost? Cum s-au simțit iubitorii noștri de munte? Vă oferim următoarele mărturii și sperăm să le găsiți interesante.

„În mijlocul unei perioade dificile cu examene, am avut minunatul prilej de a-mi liniști mintea şi sufletul, alături de Dumnezeu! Drumeția organizată de la Predeal la ”Cabana Susai” mi-a oferit pauza de care aveam nevoie şi consider că a fost calea pe care Dumnezeu mi-a oferit-o pentru a-mi liniști sufletul şi de a mă apropia de El! A fost o zi cât se poate de reușită, plină de armonie şi voie bună, alături de oameni frumoși!

Cu ajutorul Lui Dumnezeu, am avut parte de vreme însorită şi peisaje superbe! Nici nu mi-am dat seama cât de repede a zburat timpul! La mijlocul traseului ne-am oprit şi am găsit locul potrivit să îi mulțumim Domnului pentru ziua perfectă pe care o avem şi să îl rugăm să ofere înțelepciune şi încredere, nu doar în drumeție, ci și în drumul pe care îl avem de urmat în viață! Părintele Iosif Fechet ne-a fost alături şi ne-a umplut inimile cu sfaturi prețioase.

Sfatul zilei a fost cel de a nu ne teme să ne deschidem inimile față de aproapele nostru, cât şi față de Dumnezeu! Am simțit vulnerabilitate, sinceritate şi căldură sufletească în fiecare cuvânt spus de el! Acest moment liturgic ne-a încărcat cu energie să ne continuăm drumeția, astfel reușind să ajungem în scurt timp la Cabana Susai! La orice pas am avut parte de râsete și voie bună! După o masă copioasă si o pauză de relaxare în care am admirat natura, creațiile lui Dumnezeu, ne-am întors spre casă cu inimile încărcate de recunoștință și bucurie! Am cântat, ne-am bucurat şi am simțit cum zgomotul lumii în care trăim  s-a oprit pentru o clipă, iar pentru asta vă mulțumesc!” (Carina, Bărăția)

„Ieșirea la munte organizată de CDPT, a fost pentru mine o adevărată binecuvântare. Pe parcursul acestei drumeții am avut parte de vreme frumoasă, de peisaje deosebite, de aer proaspăt și răcoros, de aspecte care m-au îndemnat să Îi mulțumesc și să Îl laud pe Dumnezeu. Însă în mod deosebit Îi sunt recunoscător Domnului pentru grupul de tineri, cu care am trăit momente deosebite, ca într-o familie: am celebrat Sfânta Liturghie, am râs și am cântat împreună, am împărtășit bucurii și provocări. Cu alte cuvinte: ne-am bucurat unul de prezența celuilalt. Abia aștept următoarea ieșire!” (pr. Iosif, p. ”Sfânta Cruce”)

Ultima activitate a Anului Pastoral în curs va fi Întâlnirea Diecezană a Tineretului – Cheile Grădiștei, în perioada 4 – 7 septembrie 2024. Până atunci, CDPT va pregăti grupul de pelerini pentru eveniment și va mai desfășura activități de amploare mai mică, care țin de organizarea internă a Centrului Diecezan.

Vă mulțumim tuturor pentru susținerea arătată acestui Centru de tineret în anul pastoral 2023-2024, iar dacă ați participat la activitățile noastre, sperăm să vă fie cu folos și să rămâneți cu multe amintiri frumoase!

Vă dorim o vară frumoasă, răcoroasă și relaxantă!

Rămâneți aproape de noi pentru a observa noutățile pe care vi le aducem în acest timp de vacanță.

CDPT

La început de drumeție
Noi și muntele una suntem!
Binecuvântat să fii Doamne, Domn al Universului!
„Faceți aceasta în amintirea Mea!”
Minunate sunt lucrările Domnului!

(P.S. Fotografiile au fost realizate de Monica C. din p. ”Sfânta Tereza”, prezentă și ea la drumeție…din spatele camerei foto.)