Ne vedem data viitoare, dragi tineri!

În perioada 25-29 iulie 2018 a avut loc Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic la Satu-Mare.

Am avut parte de 5 zile minunate petrecute împreună. Diversitate, cunoaștere, oameni frumoși, experiențe, amintiri, timp. Acestea sunt cuvintele cheie care definesc INTC 2018. Timp? Da, am spus timp. Timp pentru Isus, pentru Dumnezeu, timp pentru noi, timp pentru a ne reîntâlni, timp pentru aproapele nostru.

Printre noi s-a aflat și PS Cornel Damian, care a prezidat slujba de sâmbătă. Îi mulțumim și prin această cale pentru prezența printre noi.

Am întrebat și alți tineri care a fost impresia lor despre acest eveniment, așa că vă invit să citiți următoarele rânduri:

,,A fost o experiență de neuitat și mă bucur că am putut să mă apropii mai mult de Dumnezeu, să îmi fac prieteni noi și să socializez. De asemenea, am avut parte de pace și mi-am depășit temerile.” – Maria Chiricheș, Brăila

 

“Acum trei ani am participat prima oara la INTC şi îmi aduc aminte că eram timorată de faptul că era prima oară când participam, că mă duceam într-un oraş necunoscut şi că nu cunoşteam prea mult oamenii din dieceză. Cu toate astea, s-a devodit a fi o experiență extraordinară.
Tocmai datorită acestui lucru cand veneam spre Satu Mare, eram entuziasmată şi de abia aşteptam să ajung şi nu mi-au fost dezamăgite speranțele.
Am avut parte de schimb de experiențe cu oameni de o cultură diferită față de a mea, am vizitat un oraş în care nu mai mersesem şi nu în ultimul rând, am redescoperit cât de frumos este sentimentul de a-l avea pe Dumnezeu alături, în calitate de tânăr călăuzitor al prietenilor lui. “ – Cătălina Călugărici, București

“Anul acesta am ales să merg la cel de-al 4 lea INTC din viața mea. La primele 2 (Baia mare-2009 și Iași 2012) am fost ca participant. La a 3-a (Cluj-2015) am fost ca animator. Fiecare editie a fost diferita si cu ceva special. La cea din acest an am ales sa fiu voluntar. Am facut parte din cei 7 “voluntari maltezi” – voluntari ai Serviciului se Ajutor Maltez din Romania sucursala Bucuresti. Deviza asociatiei fiind: “Pastrarea credintei si ajutorarea nevoiasilor” mi s-a parut ca INTC Satu Mare 2018 este o mare ocazie de a arata ca prin voluntariat poti sa te intaresti in credinta dar si sa ii ajuti pe ceilalti ca prin exemplul personal sa devina mai deschisi fata de aproapele. Dupa INTC as putea spune pe scurt ca a fost mult de munca dar ca a meritat. “ – Adriana Calotă, București

 

Acestea fiind spuse, ne vedem în 2021! În Alba Iulia, Sibiu sau Brașov? Voi ce credeți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *