O zi a sufletului pentru tinerii din zona București


Astăzi, tinerii și adolescenții, cât și preoții și persoanele consacrate care i-au însoțit,  din București și împrejurimi, prin propunerea Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului, au avut parte de o zi de reculegere, ca pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

Programul propus a fost unul divers și a constat într-o meditație moderată de pr. Francisc Doboș (purtător de cuvânt ARCB), prânzul din pachețel, calea crucii pe aleele Cimitirului Belu Catolic, un timp de adorație și pregătire pentru primirea Sacramentului spovezii și Sfânta Liturghie, care a încununat programul zilei.

În cadrul meditației pr. Francisc Dobos i-a provocat pe toți cei prezenți asupra a două teme de actualitate: respectul față de chip și relațiile cu ceilalți. Părintele a încercat să îi ajute pe toți cei prezenți să înțeleagă cum trebuie să te raportezi la ”chipul” lui Dumnezeu, al aproapelui și chiar propriu. În privința relațiilor a scos în evidență frumusețea și nevoia unor relații corecte cu aproapele, dar mai ales cu Dumnezeu. Binențeles, fiecare fiind responsabil pentru construirea acestor relații.

Evenimentul a fost găzduit de Parohia ”Sfânta Tereza a Pruncului Isus” fiind facilitat de susținerea preoților din comunitate.

Următorul eveniment dedicat tinerilor va avea loc duminica viitoare, când va fi sărbătorită a XXXIV-a Zi Mondială a Tineretului. Tinerii sunt invitați să participe la Procesiunea de Florii și Sfânta Liturghie dedicată lor și prezidată de IPS Ioan Robu.

CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *