Prezentarea rubricii ”Suflet tânăr” (octombrie 2018)

Dragi cititori a rubricii ”Suflet tânăr”, dacă a apărut un nou număr al revistei Actualitatea creștină, înseamnă că și cei din redacția CDPT au venit cu propuneri noi pentru lectură:

La începutul rubricii, pr. Marian Blaj, responsabilul diecezan al tinerilor, adresează un salut la începutul unui nou an pastoral. Cuvintele sale sintetizează desfășurarea noului an pastoral și îndeamnă la încredere: noul plan pastoral va veni cu provocări noi. La punctul Tinerii întreabă, sr. Gabriela Lungu, FCJ, răspunde la întrebarea „Cum gestionez invidia?” oferind câteva soluții. Papa Francisc ne vorbește despre o revoluție a iubirii; de unde trebuie să înceapă? Răspunsul, la pagina 17. În continuare Theodora Bratu, la pagina 18, oferă mai departe 10 sfaturi pentru a-ți face curaj să te spovedești. Foarte probabil să-ți schimbe viziunea despre modul de a te spovedi. Facem o încercare? Ana-Maria din Cluj, oferă o interesantă mărturie despre experiența apropierii ei de Maria și Sfântul Rozariu. Da! Mai sunt și astăzi tineri care se roagă rozariul! La mini-rubrica Cinemateca, Alexandra Iacoban propune un film premiat, pentru timpul liber, care vorbește despre minunile posibile și astăzi. Rafael Ropotă prezintă un mic editorial despre autoritate și consecințele folosirii ei dincolo de limite. Sinodul tinerilor este evenimentul prezentat la pagina 20; Theodora Bratu ne oferă câteva informații despre evenimentul unic cu care suntem contemporani. Știri din țară (Cluj, Campionat sportiv) și din străinătate (Malta, schimb de experiență în Acțiunea Catolică) despre activități întreprinse de tineri ne sunt oferite de către Bianca Bâlha. Nu în ultimul rând, sunt anunțate și activitățile propuse de către CDPT și nu numai, pentru tineri la mini-rubrica Activitatea CDPT.

Foarte important considerăm să menționăm, că în numărul din luna aceasta veți găsi posterul cu programul pastoral pe care îl puteți așeza într-un loc la vedere, pentru a rămâne informat despre activitățile propuse de CDPT.

Recomandăm lecturarea rubricii deoarece poate ajuta să rămâneți conectați la timpul, activitățile și cu tinerii din dieceza noastră, dar și lumea întreagă.

Și acum hai la lectură aici!

Lectură plăcută!!!

Redacția ”Suflet tânăr”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *