Sâmbăta Bucuriei

Bucurie, distracție, voie bună – așa ar putea fi descrisă ziua de sâmbătă, 29 aprilie, pentru cele aproximativ 60 de persoane (copii, adolescenți, tineri, persoane consacrate) care au participat la un nou eveniment din cadrul acestui An Pastoral.

Adunați la Oratoriul “Sf. Leonardo Murialdo” din Popești-Leordeni, ne-am început ziua în modul cel mai potrivit: cu o Sfântă Liturghie. Programul acestui eveniment a fost unul foarte simplu, întrucât a presupus o serie de ateliere, împărțătite în două părți ale zilei. Prin acest program am dorit să creăm o legătură mai strânsă între persoanele consacrate, invitate în mod special, și tinerii prezenți, întrucât am sărbătorit și Ziua Mondială a Vocațiilor. De asemenea, scopul cel mai evident al evenimentului a fost acela de a petrece o zi întreagă împreună doar pentru a ne relaxa, distra și împărtăși povești.

Ținând cont că Sâmbăta Bucuriei a avut loc în acel popular weekend în care se sărbătorește și  ziua de 1 Mai (Ziua Muncii), prânzul a fost și el pe măsură, fiecare participant având oportunitatea de a gusta preparate specifice acestor zile.

Atelierele au fost diverse, iar aici putem enumera: jocuri cu mingea, role-play, desenele copilăriei, ping pong, jocuri cercetășești și dansuri. Analizând după zâmbetele participanților de la final, considerăm că evenimentul a fost unul reușit, fiecare parte a programului construind încet o zi plină de bucurie, pe care sperăm că cei prezenți nu o vor uita curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *