Sărbătoare de suflet

Cu siguranță Crăciunul este o sărbătoare de suflet pentru mulți dintre noi, mai ales dacă sunt și tineri. Însă pentru a fi așa trebuie făcută o alegere. Cunoaștem, probabil, persoane printre noi pentru care Crăciunul nu înseamnă nimic sau prea puțin sau altceva decât ar trebui să fie. Ce alegere trebuie făcută pentru ca sărbătoarea Întrupării Cuvântului lui Dumnezeu să devină o sărbătoare de suflet? Câțiva tineri au fost întrebați „ce ar trebui să simtă un tânăr în sărbătoarea Crăciunului?” Iată ce au răspuns:

„Bucurie, speranță și Lumină! Asta ar trebui să simtă orice tânăr în sărbătoarea Nașterii Domnului! Lumina a venit în lume! După părerea mea, menirea Crăciunului este un timp de mare conexiune, bucurie și semnificație spirituală despre nașterea lui Isus. Tânărul trebuie sa experimenteze bucuria Domnului în viața lui. Esența pentru care sărbătorim Crăciunul este că ni s-a permis să primim harul lui Dumnezeu. Și pentru acest dar, tânărul trebuie sa fie recunoscător!” (Maria)

„Crăciunul trebuie simțit ca o sărbătoare a bucuriei și a începuturilor. La fel cum Pruncul Isus s-a născut în staulul din Betleem, trebuie să se nască și în noi dorința de bine și dragostea pentru ceilalți oameni, deoarece Crăciunul este un timp de comuniune, iubire și acceptare.” (Ana-Maria)

„Ca pe o pregătire sufleteasca pentru nașterea Domnului. Ca pe o bucurie prin împodobirea bradului, dăruirea de cadouri si timp petrecut cu familia. Plus ascultare de colinde” (Alexandru)

„Un tânăr în sărbătoarea Crăciunului ar trebui să simtă bucurie, că un Prunc s-a născut pentru mântuirea lumii întregi. Împreună cu magi să oferim și  noi un dar prețios Pruncului Isus din Nazaret.” (Adrian)

„Eu consider că sărbătoarea Crăciunului este un moment special pentru mulți tineri. În această perioadă, un tânăr ar trebui să simtă bucurie și recunoștință pentru nașterea lui Isus. Este un timp de a împărtăși iubirea și generozitatea față de cei din jur, de a fi alături de prieteni și familie, și de a reflecta asupra semnificației profunde a acestei sărbători.” (Patricia)

„Crăciunul este un timp magic (și nu, nu mă refer la poveștile cu zâne și spiriduși), în care toți ar trebui să facem o mică pauză de la viețile noastre obișnuite pentru a ne uita înspre Domnul și a ne întreba: eu cum pot ajuta? Cum pot urma exemplul Tău în zilele noastre? Ce pot oferi eu pentru a face lumea un pic mai bună? Aceasta este perioada în care ar trebui să lăsăm bucuria venirii lui Isus pe lume să ne umple inimile atât de mult, încât să nu ne putem abține din a o împărți și cu cei din jur, cum putem noi mai bine.” (Monica)

„Nu știu exact ce ar trebui sa simtă un tânăr. Eu simt în sărbătoarea Crăciunului o senzație de pace. Nașterea unui copil, ne apropie mai mult de ceea ce suntem noi cu adevărat: o fărâmă din divin. Nașterea lui Isus nu este doar o amintire pentru mine. El se naște atunci când îi găsesc un loc în interior… Mizer, sărăcăcios, dar sincer.” (Ionuț)

„Consider că, pe lângă mirosul de brad împodobit în mii de luminițe și cozonacul din cuptor pe care abia așteptăm cu toții să îl punem pe masă, Crăciunul înseamnă magie! Tradițiile pe care le facem împreună cu familia, mersul la biserică pentru a-L cinsti pe Isus și pentru a-i mulțumi într-un mod special, gesturile de bunătate și multe alte activități pe care le facem au nevoie de un strop de magie pentru a se simți că este, într-adevăr, Crăciunul. Cel mai frumos mod de a ne bucura este prin a face pe cineva să simtă cu adevărat ce înseamnă spiritul Crăciunului, așa că nu uitați să trăiți cu tot sufletul această sărbătoare și să simțiți o sclipire de magie în tot ceea ce faceți!” (Paula)