“Sinodul tinerilor” la Târgoviște și București

Proiectul diecezan ”Sinodul în parohii și decanate” merge mai departe. Preasfințitul Cornel Damian va întâlni adolescenții și tinerii dintr-un decanat și o parohie bucureșteană.
Proiect este demarat de către Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului și dorește să favorizeze întâlnirea PS Cornel Damian, cu tinerii, persoanele consacrate și preoții care îi coordonează, din parohiile și decanatele Arhidiecezei.
A fost un privilegiu pentru Biserica noastră locală ca, din partea Conferinței Episcopale Române (ramura romano-catolică), la Sinodul Episcopilor dedicat tinerilor (octombrie 2018) să ne reprezinte chiar PS Cornel. Excelența sa a avut parte de o experiență unică, pe care dorim să o împărtășească și categoriilor specifice de credincioși din comunitatea pe care o păstorește.
De aceea, pe data de 14 decembrie, începând cu ora 11, în parohia ”Sf. Francisc din Assisi”, de la Târgoviște, Preasfințitul va fi în mijlocul comunității decanale de tineri pentru Sfânta Liturghie (ora 11), cateheza moderată de sfinția sa (ora 12) și o agapă tinerească (ora 13) pregătită de pr. paroh Ioan Solomon și ceilalți preoți din decanat.
Duminică, 15 decembrie, va fi rândul adolescenților și tinerilor de la Parohia Catedralei din București, pentru a primi mărturia sinodală a episcopului auxiliar de București. Programul prevede Sfânta Liturghie (ora 17) și o cateheză moderată tot de PS Cornel.
Proiectul va continua și în anul 2020, astfel, în funcție de programul excelenței sale, vor fi vizitate și alte parohii și decanate ale Arhidiecezei.


CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *