Tineri împreună în pelerinaj către Niculițel

În contextul sinodal, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului a răspuns afirmativ invitației primite din partea Colegiului romano-catolic ”Sfântul Iosif” din București, de a colabora pentru a organiza un pelerinaj destinat tinerilor, dar nu numai, care să faciliteze întâlnirea cu cei patru martiri ai credinței: Zotic, Atal, Camasie și Filip. Acești sfinți martiri, comemorați atât în Biserica catolică cât și în cea ortodoxă, în ziua de 4 iunie, sunt un exemplu de credință care ne demonstrează că a lupta pentru Dumnezeu, chiar cu prețul propriei vieți, nu este imposibil; pierzi un trup dar câștigi pentru suflet veșnicia.

Mai multe informații despre acești sfinți martiri puteți afla aici.

Cu această ocazie, Centrul Diecezan dorește să faciliteze pentru adolescenții și tinerii din parohiile Arhidiecezei transportul cu autocarul din București până la Niculițel și retur. Pentru cei care doresc să participe la eveniment prin Centrul Diecezan, este important de cunoscut următoarele condiții:

  • Experiența se va derula doar pe parcursul zilei de 1 iunie 2022 (zi liberă național);
  • Vârsta de participare trebuie să fie cuprinsă între 15 și 35 de ani;
  • Minorii pot participa doar sub grija unui adult și după ce vor completa un acord parental;
  • Taxa de transport: 90 de lei (iar până la finalul perioadei de înscriere trebuie achitat un acont de 45 de lei);
  • Ultima zi de înscrieri: 15 martie 2022.

Dacă te încadrezi în aceste condiții și dorești să participi te invităm alături de noi și te poți înscrie prin formularul de aici.

Toți ceilalți doritori, care nu sunt eligibili pentru aceste condiții, pot participa înscriindu-se prin secretariatul Colegiului. Mai multe detalii din partea inițiatorului pelerinajului precum și informații despre a doua posibilitate de înscrieri puteți găsi pe site-ul instituției amintite mai sus, accesând link-ul de aici.

Din program vor face parte momente ca: Sfânta Liturghie (prezidată de IPS Aurel Percă), vizitarea ansamblului paleocrestin de la Niculitel, un picnic etc.

Pentru alte informații sau clarificări îți lăsăm și un număr contact: 0721789319 (dra. Alexandra Iacoban)

„Inima Bisericii este plină şi de tineri sfinţi, care şi-au dat viaţa pentru Cristos, mulţi dintre ei până la martiriu. Au fost reflexii preţioase ale lui Cristos tânăr, care strălucesc pentru a ne stimula şi a ne face să ieşim din somnolenţă. Sinodul a subliniat că „mulţi tineri sfinţi au făcut să strălucească trăsăturile vârstei tinereţii în toată frumuseţea lor şi au fost în epoca lor adevăraţi profeţi de schimbare; exemplul lor arată de ce sunt capabili tinerii atunci când se deschid la întâlnirea cu Cristos”. (Christus vivit, 49)

Această intrare a fost publicată în stiri . Pune legătura în semnele de carte.