Tineri la Întâlnirea europeană de la Wrocław (Polonia)

Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului oferă tinerilor din Arhidieceza de București, posibilitatea să participe la Întâlnirea Europeană, organizată de comunitatea călugărilor din Taize, în orașul Wrocław (Polonia), în perioada 28 decembrie 2019 – 1 ianuarie 2020.

Participarea la întâlnirea europeană din Wrocław va oferi posibilitatea tinerilor pelerini să experimenteze trăiri deosebite, prin intermediul momentelor spirituale de rugăciune, prin întâlnirea cu diversitatea tinerilor veniți din alte țări, care va favoriza un schimb provocator inter-cultural, prin comuniunea construită în familiile gazdă, dar mai ales prin a pune în comun cu toți cei prezenți din credința proprie favorizând o încurajare reciprocă.

Acest pelerinaj este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani și face parte din seria întâlnirilor care alcătuiesc “Pelerinajul de încredere pe pământ”, coordonat anual de frații din Taize, Franța.

Programul pelerinajului:

 • 28 decembrie 2019: Plecarea cu avionul de pe aeroportul Otopeni: București –Varșovia, apoi cu trenul Varșovia – Wroclaw. Cina și rugăciunea de seară conform programului stabilit de către organizatori locali. Cazarea va fi posibilă în familii, parohii sau școli. Tinerii trebuie să aducă cu ei izopren şi sac de dormit.
 • 29 decembrie 2019 – 31 decembrie: Programul stabilit de organizatori include: momente de rugăciune, întâlniri în grupuri, ateliere tematice, etc. În seara de 31 decembrie, va avea loc un moment de rugăciune special care va consta într-o veghe pentru pace, urmată de un program cultural sugestiv intitulat “sărbătoarea popoarelor”.
  -01 ianuarie 2020: După Sfânta Liturghie și prânzul cu familiile gazdă, se va pleca cu trenul spre Czestochowa. Cazarea se va efectua la Casa pelerinului (confort II – câte 3 persoane în camera, baia pe hol); Ora 21,00 – celebrare spirituală specială la sanctuarul “Sfânta Fecioară Maria”.
 • 2 ianuarie 2020: Ora 8:45 – Sfânta Liturghie în Sanctuar. Apoi se va pleca cu trenul spre Auschwitz, unde se va vizita Muzeul Lagărului de concentrare, întoarcerea spre Cracovia realizându-se tot cu trenul, iar cazarea la hostel “Pod Wawelem” (confort II- cate 3 sau 4 persoane în cameră, cu baia pe hol)
 • 3 ianuarie 2020: Se vizitează Cracovia: centrul orașului, catedrala regală, Cetatea, sanctuarul “Sfântul Ioan Paul al II-lea”. Sfânta Liturghie se va celebra în biserica “Sfânta Maria”; timp liber.
 • 4 ianuarie 2020: Plecare cu trenul spre Varșovia, apoi cu avionul spre București;
  Costul este de 350 euro și include taxa de participare (40 de euro), transport avion, preț bilete tren și cazare pe toată perioada. Costurile nu includ mesele din perioada 1-4 ianuarie, asigurarea de călătorie sau alte deplasări ne menționate în program.
  Observație: vor fi luați în considerare doar cei care achită avansului de 200 de euro până la finalul perioadei de înscriere. Avansul nu se restituie după limita timpului de înscriere.

Există posibilitatea pentru a face voluntariat în cadrul evenimentului, iar informațiile despre acest aspect pot fi consultate accesând link-ul următor https://www.taize.fr/ro_article3304.html. Voluntarii din Arhidieceză se pot alătura grupului la finalul programului stabilit de organizatorii locali.

Data limită pentru înscrieri: 10 noiembrie 2019.
Pentru informații suplimentare și înscriere:
Simona Banu – tel 0743.089.175
Sora Marzena Maj – tel.0760.825.843

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *