Un dialog nocturn

Noaptea de veghe a fost întotdeauna un moment special, mai ales pentru cei care au încercat cel puțin o dată să participe pe durata întregii nopți. Început sâmbătă, la ora 19:30, și încheiat dimineața următoare, la ora 06:45, evenimentul a avut parte de un desfășurător simplu: expunerea Sf. Sacrament, adorarea acestuia și dialogarea cu Isus.

Fiecare grup parohial de tineri și-a pus amprenta asupra acestei nopți, propunând un mic program, de 40 de minute, prin care au încercat să ne transmită modul lor de a comunica cu Isus și ne-au oferit întrebări și perspective pe care am reușit să le analizăm pe parcursul acestui dialog continuu. Fiind în Postul Mare, această vizită prelungită în casa Domnului a reprezentat și ocazia de a contempla la marile minuni și mistere ale creștinismului, în același timp corelându-le cu problemele și rugăciunile personale.

Exact cum o spune și proverbul, “noaptea a fost un sfeștnic bun”, ne-a oferit timpul de reflecție și comuniune pe care adesea îl ignorăm și a marcat încă o etapă de parcurgere a drumului nostru către celebrarea Învierii Domnului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *