Un Teambuilding de lucru rodnic

Membrii Echipei diecezane s-au întâlnit în acest weekend (7-10 septembrie 2023) la Câmpulung Muscel, parohia romano-catolică ”Sfântul Iacob”, pentru un timp de lucru dar și de omogenizare a grupului. Acest Teambuilding (TB) de lucru a oferit tinerilor din Centru Diecezan pentru Pastorația Tineretului, contextul potrivit pentru a pregăti noul program pastoral propus adolescenților, tinerilor și lucrătorilor pastorali din Arhidieceză, dar și pentru a se reorganiza ca Echipă Diecezană (organigarmă, responsabilități, asumare de evenimente etc.). La final au fost întrebați cum au trăit această activitate și cu ce simțăminte privesc spre Noul An Pastoral al Tinerilor 2023-2024. Câțiva dintre ei au răspuns. Iată ce a reieșit:

„Acest Teambuilding, pentru mine, a fost o experiență diferită și, în același timp, foarte frumoasă, și cred ca acest an pastoral va fi unul în care tot timpul nostru va fi dedicat tinerilor” (Mario, Popești-Leordeni-Ilfov)

„Acest timp de lucru pe care noi, cei din Echipa Diecezană, l-am petrecut la Câmpulung a fost un timp de descoperire, în primul rând a ideilor noastre comune, pe care le-am adunat și, ulterior, le-am dat o formă în cadrul planului pastoral. Apoi, am descoperit colegii noi pe care i-am primit în echipă cu brațele deschise, iar, în final, ne-am amintit ce ne leagă și ne dă încredere să ne ducem misiunea la capăt, și anume, bucuria tuturor tinerilor uniți alături de Isus. Despre noul an pastoral va pot spune doar ca va fi unul plin de surprize. Ne-am pregătit intens și suntem gata să revenim aproape de voi și să vă surprindem cât mai frumos. Fiți pregătiți!” (Claudia, București)

„TB-ul a fost o perioadă frumoasă în care am cunoscut mai bine membrii Echipei Diecezane, ce a avut atât momente de activitate pastorală, cât și momente de relaxare și coeziune în grup. Noul An Pastoral se anunță a fi unul plin de evenimente pregătite pentru tineri și totodată cu multe noutăți și surprize, ce sperăm că vor surprinde plăcut.” (Ana-Maria, Popești-Leordeni-Ilfov)

„Team building-ul din acest an a reprezentat o componentă esențială în dezvoltarea noastră ca echipă. Prin intermediul activităților din teambuilding, membrii echipei au învățat mai bine despre calitățile și punctele forte ale fiecăruia, ceea ce va conduce la o înțelegere mai profundă și la o cooperare mult mai bună. Referitor la Noul An Pastoral, vă promitem provocări noi, momente pline de bucurie și experiențe de neuitat.” (Silvia, București)

„Acest TB a fost unul plin, dar foarte productiv, cu multă treabă făcută, dar și cu momente de distracție și coeziune a echipei. Cred că programul Noului An Pastoral, care este puțin diferit față de alți ani, va fi pe placul tinerilor, si sper să ni se alăture cât mai mulți în călătoria noastră de redescoperire a duminicii.” (Monica, București)

„Această ieșire a adus cu sine timp de calitate. Am avut ocazia să stăm împreună, să ne distrăm, să râdem, să împărtășim diferite trăiri şi sentimente şi să ne rugăm. Am lucrat împreună pentru un nou an plin de activități pentru tineri. Timpul petrecut împreună a fost pentru mine, despre noi ca echipă şi despre tineri, în general. Noul An ne provoacă să fim activi în Biserică fiecare fiind în același timp autentic.” (Adriana, București)

„Încă de când am ajuns am întâmpinat o atmosferă caldă, plăcută și foarte primitoare. Ce mi-a plăcut mult e că am simțit că toată lumea era pusă pe treabă și motivată, un detaliu care m-a ajutat mult pentru a mă mobiliza în timp util alături de ei. Acest Teambuilding pentru mine a însemnat conectare și apropiere față de echipă și de Dumnezeu. De data aceasta am pășit cu mai mult curaj alături de ceilalți și am început sa înțeleg ce înseamnă cu adevărat să-l slujești pe Dumnezeu. Nou An Pastoral, la prima vedere, mi se pare destul de plin, dar si foarte interesant din pricina evenimentelor care sunt în componența sa. Abia aștept fiecare eveniment 😇”

„Teambuilding-ul de anul acesta a fost unul destul de special pentru mine, deoarece acum 4 ani am fost în aceeași locație pentru primul meu Teambuilding cu Echipa Diecezană. Am retrăit sentimentele de bucurie și am adăugat entuziasmul pentru anul pastoral ce va urma. In cele 4 zile, am petrecut timp de calitate prin distracție și muncă. Sperăm ca noul an pastoral să aducă fericire și în sufletele tinerilor pentru care l-am pregătit. Îmi doresc să reușim să adunam cât mai mulți tineri la evenimentele noastre, pentru a trai aceeași bucurie de a fi împreună.” (Marta, București)

„ Acest TB mi s-a părut unul dintre cele mai intense, dar asta este un lucru bun, fiindcă înseamnă ca ne-am dat silința să profităm din plin de fiecare moment pentru a putea organiza noul an pastoral cât se poate de bine și de frumos. Anul care urmează îl văd ca fiind inovativ, productiv și plin de evenimente pentru sufletul fiecăruia🤩” (Roberta, București)

„Teambuilding-ul de lucru de la Câmpulung Muscel a fost o reușită. Spun asta pentru că a ajutat real la formarea cooperării și colaborării membrilor echipei. De asemenea, Noul An Pastoral este, din perspectiva noastră, o formă nouă și vibrantă a ceea ce noi de dorim mai bun, pentru noi și tinerii Arhidiecezei.” (Radu, Vidra-Ilfov)

După aprobarea programului pastoral de către Î.P.S. Aurel Percă, documentul va fi publicat prin căile de comunicare ale Centrului Diecezan. Pentru moment se poate preciza data și locația primului eveniment din program și, anume, Deschiderea Anului Pastoral al Tinerilor, care se va realiza pe data de 7 octombrie 2023, în parohia ”Cristos, Rege” din Ploiești, urmând ca la nivel parohial să se facă pe data de 8 octombrie 2023. Vom reveni cu detalii despre acest eveniment.

CDPT

Mai multe imagini de la eveniment aici .