Veghe de Rusalii în București și decanatele Arhidiecezei

Pentru o mai bună pregătire la Sărbătoarea Rusaliilor, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului propune tinerilor din București și împrejurimi un timp de reflexie și rugăciune care va consta într-o Veghe de Rusalii. Astfel, tinerii care nu sunt cooptați în parohia proprie la o acțiune similară, sunt așteptați să se alăture membrilor Centrului Diecezan, trăind astfel, un timp de întâlnire și comuniune în prezența Duhului Sfânt.

Evenimentul va avea loc la Parohia ”Sfânta Elena” din București (strada Cuza Vodă, 102, Sector 4), începând cu ora 18:00.

Scopul acestei activități va fi unul multiplu: sensibilizarea celor prezenți față de Persoana Duhului Sfânt, dispunerea sufletească pentru sărbătoarea Rusaliilor, cunoașterea bisericii parohiale și a grupului de tineri din comunitatea ”Sfânta Elena”, cât și favorizarea unui timp de comuniune între tinerii din comunitățile bucureștene, ca pregătire pentru evenimentul care va încununa anul pastoral în curs, Întâlnirea Diecezană a Tineretului Catolic, de la Ciofliceni, din perioada 4-7 august. Reamintim că înscrierile s-au prelungit până pe data de 1 iunie 2022.

Întrucât, în spirit sinodal, dorim să păstrăm legătura și cu parohiile din decanatele exterioare Bucureștiului, vom furniza către acestea textul care va fi folosit pentru evenimentul din București. Chiar dacă ne aflăm la distanță unii de alții, putem păstra legătura prin intermediul unei celebrări cu text unic. De asemenea, parohiile care vor reuși să organizeze un eveniment similar sunt rugate să trimită pe adresa de mail a Centrului Diecezan câteva fotografii sugestive pentru a realiza, ulterior, un colaj-comuniune.

Următoarea activitate din luna iunie, la care Centrul Diecezan va fi co-organizator, va fi procesiunea cu prilejul sărbătorii Corpus Domini, din data 19 iunie 2022, unde va fi asigurată prezența voluntarilor.

CDPT