Aceasta a fost tema conferinței pentru adolescenți și tineri, organizată sâmbătă, 6 mai 2017, de către Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului – București. Conferința este prima dintr-o serie de acțiuni similare care vor fi incluse și în viitoarele Planuri Pastorale.
Conferința s-a derulat în două părți: prima a fost a invitaților speciali, care au abordat tematica voluntariatului din diferite perspective, iar a doua a aparținut tinerilor care practică voluntariatul și care au dorit să împărtășească din experiența lor.
Prima parte a debutat cu pr. Marian Blaj, responsabilul diecezan cu pastorația tinerilor, care în salutul său de bun venit a menționat motivele alegerii acestei tematici, respectiv a organizării acestui eveniment: sensibilizarea adolescenților și tinerilor de a se comporta conform asemănării cu Dumnezeu prin practicarea iubirii dezinteresate, cunoașterea acestei acțiuni și a avantajelor ei, entuziasmarea pentru a practica voluntariatul ca o acțiune care „îmbogățește” experiența de viață, respectiv atingerea unui obiectiv al Centrului Diecezan – promovarea voluntariatului. El a fost urmat de sr. Cristiana Mareș, profesor de Biblie la Institutul „Sfânta Tereza”, care a vorbit despre originile voluntariatului din Sfânta Scriptură, având în centrul discursului ei persoana lui Isus Cristos, modelul și motivul acțiunilor voluntare. Pr. Daniel Bulai a fost următorul conferențiar, iar mesajul său a făcut referire la „Glasul” Bisericii cu privire la voluntariat, altfel spus, sfinția sa ne-a prezentat ce spune magisteriul Bisericii despre voluntariat. Dl. prof. Ștefan Beca a continuat seria discursurilor, făcând referire la dezvoltarea fenomenului voluntariatului în timp și cum se manifestă el în lumea de astăzi. Prima parte a fost încheiată de Ps. Cornel Damian care a atins aspectul spiritual al voluntariatului, împărtășind și o experiență avută în tinerețea sa.
După o pauză recreativă, a urmat partea a doua, care i-a avut în centru pe tineri, mai exact pe Adrian Olteanu, Adriana Calotă și Andreea Blăjuț. Ei ne-au impărtășit din experiențele lor în slujba semenilor și i-au încurajat pe toți cei prezenți să încerce cu mai mult curaj să răspundă provocărilor venite pentru a trăi voluntariatul.
În ambele părți ale evenimentului a fost alocat un timp în care cei din sală sau de acasă, pe calea Facebook live, au putut pune întrebări legat de cele ascultate sau din preocupările personale.
Acțiunea a fost salutată de cei prezenți deoarece subiectul propus este unul încă în „cercetare” în țara noastră. Cei care au practicat deja voluntariatul până acum au înțeles multe din cele auzite, regăsindu-se probabil în mărturile celor care au luat cuvântul.
din curiozitate : aveti cumva si inregistrarea de la eveniment ?