Voluntarii Arhidiecezei în pelerinaj la Vatican

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, a avut loc, în incinta Catedralei ”Sfântul Iosif”, întâlnirea voluntarilor din Arhidieceza de București, care vor călători în perioada 23-25 septembrie ca pelerini la Vatican. Grupul este alcătuit din 55 de voluntari care s-au implicat sub diferite forme (asistența pelerinilor, mass-media, coruri etc.) la susținerea evenimentului vizitei Papei Francisc la București, ce a avut loc, anul acesta, pe 31 mai. Grupul va avea și un asistent spiritual în persoana părintelui Blaj Marian, coordonator al departamentului cu voluntarii, în timpul evenimentului, printre coordonatori aflându-se și dna Simona Banu, organizator logistic al pelerinajului.

Evenimentul reprezintă rezultatul colaborării între Centrul diecezan pentru Pastorația Tineretului și Signis România și are ca obiective: întâlnirea cu Sfântul Părinte, vizitarea obiectivelor spirituale importante din Roma și Vatican, dar și încurajarea comuniunii dintre voluntari și mai ales edificarea credinței pelerinilor.

Printre momentele mai semnificative din program se vor afla: participarea la audiența Papei Francisc de miercuri, vizitarea bazilicilor majore din Roma și Vatican, Sfintele liturghii în Bazilicile ”Sfântul Petru” și Sfântul Paul”, precum și alte obiective spirituale sau culturale din Roma.

Pentru întâlnirea cu Sfântul Părinte, pelerinii au pregătit un tricou al voluntarului semnat de voluntarii implicați la evenimentul Vizitei Papei la București. 

CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *