Workshop dedicat lucrătorilor pastorali de tineret

Sâmbătă, 12 decembrie, a avut loc, online, o întâlnire de lucru care i-a avut protagoniști pe coordonatorii grupurilor de adolescenți și tineri din Arhidieceza de București. Evenimentul a fost organizat de Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, având ca moderatorul principal pe pr. Marian Blaj.  La întâlnire a fost invitat și un specialist, psiholog si consilier – Terapia experiențială și a Unificării, dna. Trufașu Mădălina Iuliana.

Prima parte a întâlnirii a fost moderată de invitatul special care a abordat ca subiect principal tema: ”Tinerii și provocările pandemiei”. Printre subiectele abordate s-au aflat: tinerii și circumstanțele actuale, starea mintală și emoțională a tinerilor în pandemie, posibile cauze de absenteism ale tinerilor din activitățile de grup, direcții și sugestii pentru atragerea tinerilor la activitățile propuse în comunitate, dar și aspectele pozitive create de situația actuală. Lucrătorii pastorali au avut ocazia să adreseze întrebări și să primească răspunsuri la situațiile provocatoare cu care se confruntă în activitatea lor.

Partea a doua a fost moderată de pr. Marian Blaj, care a dorit să-i informeze pe participanți despre: nevoile tinerilor reieșite din chestionarul adresat lor, despre conținutul workshopului adresat tinerilor (14 noiembrie 2020), materiale (publicații) care pot fi folosite pentru dezvoltarea personală (și în legătură cu activitatea pastorală) sau pentru construirea momentelor spirituale. De asemenea, s-a discutat și despre situația actuală pastorală din parohii cu privire la adolescenții și tinerii din Arhidieceză.

Asemenea momente vor fi facilitate pentru lucrătorii pastorali de tineret în continuare și au ca scop îmbunătățirea aptitudinilor și a activității pastorale cu tineretul diecezan.

CDPT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *