Zi de reculegere în decanatul de Ploiești

Iată că a sosit și momentul vizitării, de către Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, a ultimului decanat al Arhidiecezei noastre. Pe data de 1 aprilie, a avut loc o zi de reculegere cu tinerii din decanatul de Ploiești. Toată activitatea trebuia să aibă loc inițial la Mănăstirea Sfânta Treime de la Pârâul Rece, dar din cauza unor mici probleme organizatorice, prima parte a programului a avut loc la mănăstirea din Timișul de Sus.

Am început ziua cu Sf. Liturghie. Probabil că și acum unii dintre noi se mai gândesc la întrebarea “Cine este Isus pentru noi?”, întrebare care a fost și tema predicii. După celebrarea slujbei, am servit cu toții prânzul în natură, pornind apoi spre Pâraul Rece. Acolo, am avut ocazia de a-l cunoaște pe fratele Iulian. Acesta a reușit să provoace o reflecție interioară profundă, pe care am expus-o la urmă în grupurile mici. Și spun profundă fiindcă părintele ne-a pus mai multe întrebări, la care te invit și pe tine, cititorule, să găsești răspunsul: 1. Care este scopul meu? Unde merg? 2. Sunt eu liber pe drumul meu? Cum merg eu spre Dumnezeu? 3. Ce sunt chemat să fac? 4. Cum trebuie sa acționez? La finalul zilei, a fost susținută o prezentare despre Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, din care tinerii au aflat care este misiunea noastră și despre activitățile din Planul Pastoral la care sperăm să ne revedem într-un număr cât mai mare.

Așadar, ne bucurăm că am avut prilejul să petrecem momente frumoase împreună, momente care sperăm că ne-au adus tuturor puțină pace în inimă.

Theodora Bratu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *