Ziua Mondială a Tineretului celebrată în Arhidieceza de București

Ziua Mondială a Tineretului a fost celebrată atât printr-un eveniment diecezan cât și în parohiile Arhidiecezei. La nivel diecezan activitatea s-a desfășurat în parohia Bărăția din București, sâmbătă, 19 noiembrie 2022, fiind organizată de către Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului. La nivel parohial tinerii au marcat această zi participând la Sfânta Liturghie duminicală și momentele de adorație specifice solemnității ”Cristos, Regele Universului”.

Programul activităților de la Parohia Bărăția a inclus Sfânta Liturghie, prezidată de PS Cornel Damian, urmată de o agapă tinerească oferită de preoții parohiei gazdă, după care tinerii prezenți s-au lăsat antrenați într-un joc pe echipe pregătit de tinerii din echipa diecezană. Jocul a fost de tip concurs și a constat în realizarea unor provocări de grup, câte una pentru fiecare din cele 12 locații (obiective turistice sau religioase) din centrul Bucureștiului (locațiile au fost marcate pe o hartă tip ghid). Participanții au avut astfel ocazia să se cunoască mai bine între ei (fiecare grup având membrii din parohii diferite), dar și să descopere diversele și interesantele locații din zona centrală a Capitalei.

În cadrul Sfintei Liturghii au luat cuvântul pr. vicar Paul Isciuc, care le-a vorbit tinerilor la predică despre mesajul Papei Francisc oferit cu ocazia acestei zile, pr. paroh Cristinel Țâmpu, care a prezentat pe scurt comunitatea și biserica Bărăția, precum și PS Cornel Damian care a transmis un salut din partea ÎPS Aurel Percă, precum și câteva scurte îndemnuri pornind de la același mesaj pontifical.

Următoarele activități pe care Centrul Diecezan le are în vedere, până la Crăciun, sunt: activitate diecezană cu tinerii din Decanatul de Ploiești (Târgoviște, 10 decembrie 2022) și concertul de colinde Christus natus est! (Catedrala ”Sfântul Iosif”, 17 decembrie 2022).

CDPT